Instagram

Instagram laat je nu ook hashtags volgen

Er is iemand die ooit de hashtag heeft uitgevonden en die had daar patent opmeten aanvragen. Dit symbool staat zo een beetje voor alles wat er op het internet gebeurd op dit moment. De hashag is de beste manier om een gebeurtenis te volgen op het web. Instagram heeft een update gekregen waarna je nu ook hashtags kunt volgen.

Hashtag Galore

Op Instagram zijn hashtags heel erg belangrijk, zeker wanneer je meer volgers wil hebben. De hashtags helpen je ook bepaalde onderwerpen te volgen die voor jou van belang zijn. Tot nu toe moest je daar elke keer met de zoekfunctie naar zoeken. Dat hoeft nu niet meer want Instagram heeft de hashtag een promotie gegeven en het kan zich nu gedragen als een account.

Hoe werkt het

Stel je wil de hashtag #fitgirls om een begrijpelijke reden gaan volgen, want je zit in de fitness-industrie en je wil op de hoogte blijven. Om altijd het beste van deze hashtag te kunnen volgen ga je naar de zoekfunctie op Instagram en daar zoek je op #fitgirls. Klik op de juiste hashtag en je komt op de overzichtspagina. Op deze pagina is nu een follow-knop opgenomen en wanneer je deze selecteert krijg je in je feed tussen de gewone accounts die je volgt de topposts van deze desbetreffende hashtag te zien.

instagram recommended recommended for you Instagraminstagram recommended

Aanbevolen voor jou

Waar het volgen van de hastags nu uitrolt naar de gebruikers draait Instagram nu ook een kleine test onder een beperkte groep gebruikers. Het gaat hier om een ‘Aanbevolen voor jou’-sectie waar Instagram je posts zal laten zien die je vrienden een like hebben gegeven. Ook zal Instagram gebruik maken van het algoritme om je posts en accounts aan te raden. Wanneer deze laatst genoemde functie zal uitrollen naar alle gebruikers is nog niet bekend.
Wij zouden de ontwikkelaars van Instagram wel eens willen zien want deze moeten wel met de tong op de schoenen door het kantoor lopen. De ooit als foto-app gestarte applicatie heeft de laatste tijd update na update gekregen. Het is wel duidelijk dat Facebook hier de volgende goudmijn ziet voor het bedrijf.

Bron: The Verge

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.