‘Instagram gaat concurreren met YouTube en Snapchat Discovery’

Verschillende bronnen brengen het gerucht dat Instagram binnenkort een belangrijke aankondiging gaat doen. Het bedrijf zou video’s tot een uur gaan toestaan op het platform, maar dan wel opgenomen door influentials of een media-partij.

Lange video op Instagram

De Wall Street Journal kwam als eerst met het gerucht dat Instagram met een nieuw format zou komen. Het zou video’s tot een uur lang mogelijk gaan maken op het platform. Andere geruchten hebben iets meer nuance aan dit gerucht gegeven. Wat is er aan de hand?

Superzoom

Het zijn nog allemaal geruchten maar wanneer we het goed begrijpen gaat er het volgende gebeuren. Men wil een content-hub gaan bouwen op/in Instagram dat je kunt vergelijken met Instagram Discoveries. In laatst genoemde kun je video’s terugvinden die gemaakt zijn door grote titels en vaak wat betreft opmaak en techniek van hoge kwaliteit zijn. Facebook heeft vorig jaar ook een dergelijk platform gestart. Helaas heeft Facebook Watch nooit een groot publiek weten te trekken en zoekt het bedrijf een andere plek waar ze content kunnen plaatsen die langer duren dan de paar minuten die we gemiddeld zien.

Op Instagram zal er dus ook een plek komen waar verschillende ‘makers’ een video tot maximaal een uur kunnen plaatsen. Deze makers kunnen influentials zijn die nu al op YouTube een groot publiek trekken of een titel als Voque of The Verge. De content zal allemaal in 4K en verticaal gefilmd zijn, het verticale (portret-mode) formaar heeft de laatste tijd veel terrein gewonnen en dat komt niet in de laatste plaats door Snapchat en Instagram Stories. Instagram zou al in gesprek zijn met diverse titels om deze content aan te gaan leveren.

Wanneer?

Op wat voor manier je deze content gepresenteerd zal krijgen in de toch al overvolle app is nog niet bekend. Het zou zomaar kunnen dat er een aparte app voor gemaakt zal worden, al lijkt me dat geen goed idee.

Nogmaals alles wat we hierboven beschreven hebben zijn geruchten en nog niet bevestigd door Instagram. Het zou een revolutionaire stap zijn van de foto-app wat nu al in weinig meer lijkt op de app zoals het ooit begon.

Bron: Techcrunch

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.