Ook op Instagram kun je nu mensen ‘muten’

Het kon al een tijdje op Facebook maar nu ook op Instagram. Het is vanaf nu mogelijk mensen te muten via een instelling in de app.

Muten

Soms is het even nodig om mensen te muten, dat wil zeggen dat je hun posts niet meer kunt zien. Misschien dat een van je vriendinnen zwanger is en niets anders kan posten dan babykleertjes of je maat is voor PSV en die post nog steeds kampioensschapsfoto’s. Het is allemaal net te weinig om iemand te ontvolgen maar het is wel zo makkelijk om iemand tijdelijk ‘uit’ te zettren.

Muten is dus de ‘laffe’ manier om iemand even niet te zien. Laf omdat de andere partij niet ziet of leest dat hij of zij geblokkeerd is. Ook blijf je gewoon notificaties ontvangen van de diegene wanneer hij of zij je tagged in een post.

Hoe werkt het muten in Instagram

Iemand die je volgt op Instagram even op ‘mute’ zetten is erg eenvoudig. Je klikt op de drie puntjes rechtsboven een foto van diegene die je wil muten. In het menu dat dan tevoorschijn komt kun je voor de optie om te muten kiezen. Dit kan overigens ook vanaf een menu gedaan worden.

muten op instagram
muten op instagram

Het lijkt erop dat deze mogelijkheid momenteel alleen nog voor iOS-gebruikers is uitgerold.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.