Instagram opstarten vanuit Facebook, het kan straks

Zuckerberg en zijn bende zijn lekker bezig. Alles wat ze zelf maken doet helemaal niks, maar alles wat ze gekocht hebben gaat als een raket. WhatsApp groeit nog steeds door en Instagram is zelfs Twitter voorbij in het aantal gebruikers. Een luxe positie zeker wanneer je de gebruikers binnen je eigen platform kan houden.

Instagram opstarten

Het is een kleine aanpassing in de mobiele Facebook applicatie maar wel een hele belangrijke. In het hoofdmenu van de applicatie kun je (straks) ook de links naar de instagramprofielen van mensen vinden.

Wanneer je op een naam zoekt zal deze naast het Facebookprofiel genoemd worden. Hij staat er niet alleen, je kunt de Instagramapplicatie ook direct opstarten door er op te klikken.

FAcebook en Instagram link
Image Techcrunc

Waarom?

Zoals we al schreven een hele belangrijke aanpassing. Want met deze kleine toevoeging verkleint Facebook de kans dat de gebruiker in een ander sociaal netwerk terecht komt. En met honderden miljoenen gebruikers per dag is het een significante verbetering.

Het zal Zuckerberg helpen om het complete internet over te nemen. Ze willen eigenlijk niet dat je ooit de Facebookomgeving verlaat, ook niet om een film te gaan kijken. Facebook zal snel Watch gaan introduceren met eigen series. Dan hoef je namelijk ook niet meer naar Videoland of naar Netflix.

Het feit dat je bijna nooit meer een YouTube filmpje tegen komt is ook een actie van Facebook. Ze willen helemaal niet dat je op andere netwerken kijkt. Daarom is het als website of bedrijf ook beter om je video ook te uploaden op Facebook. De views zullen aanmerkelijk hoger zijn dan wanneer je de link van YouTube deelt.

Bron

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.