Instagram gaat ouders helpen door het ter beschikking stellen van een gids. In dit schrijven staat uitleg betreffende de dienst en de verschillende tools. Ook moet het een plek worden waar ouders tips kunnen krijgen hoe Instagram bespreekbaar te maken.
De generatiekloof die Instagram heet
Als ouder is het je taak om niet alles van je kind te begrijpen. Dat heet een generatiekloof en dat hoort bij het leven. Instagram is voor veel ouders een onderdeel van die generatiekloof. Deze app heeft een enorme invloed op tieners. Deze invloed is niet altijd goed, gebruikers kunnen bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld krijgen door de stroom van plaatjes van perfecte mensen. Ouders kunnen signaleren dat er iets niet helemaal goed is maar omdat ze Instagram niet goed genoeg kennen.
Om ouders te helpen bij problemen en vragen heeft het bedrijf een gids online gezet voor ouders. In deze gids legt Instagram de focus op drie zaken privacy, conversaties en de tijd die een gebruiker doorbrengt op het platform. Daarnaast beschrijft Instagram in de gids hoe Instagram werkt, een beschrijving van de aanwezige tools en aanwijzingen hoe ouders met hun kinderen kunnen praten over Instagram.

Dat de grote online spelers zich bekommeren over het welzijn van de gebrukers is vrij nieuw. Studies gaven aan dat apps als Instagram verslavend werken en negatieve effecten kunnen hebben op de gebruikers, Instagram, Android en YouTube bouwen in rap tempo tools waarmee gebruikers de tijd kunnen bijhouden die ze spenderen in desbetreffende app. Dit moet een spiegel voorhouden en hopelijk de negatieve effecten terugdringen. Goede initiatieven maar in veel gevallen ‘wishfull thining’ omdat de sociale druk dit soort maatregelen overstemt. Een campagne die buiten de apps om gehouden wordt zou veel meer effect kunnen hebben. Social Media kan enorme druk op de gebruikers leggen (niet alleen tieners). Fomo (Fear Of Missing Out) is al een bekend fenomeen.
Bron: Instagram
Show Comments