Update Instagram, naar meerdere accounts tegelijk posten

Instagram groeit maar door in populariteit. Dat komt niet in de laatste plaats door de vele updates die deze app krijgt.

Meerdere accounts

Deze keer heeft Instagram een update die het posten naar meerdere accounts tegelijk mogelijk maakt. Wanneer je een foto wil plaatsen op Instagram krijg je onder de begeleidende tekst zoals altijd de mogelijkheid om mensen te taggen en je post door te sturen naar sociale platformen zoals Twitter en Facebook.

De iOS-gebruikers hebben nu een update van de Instagram-app ontvangen waarmee deze sectie zal worden uitgebreid. Wanneer je de update installeert is het namelijk mogelijk om naar meerdere Instagramaccounts tegelijk te posten.

Dat kan makkelijk zijn wanneer je een zakelijk en een persoonlijk account hebt. Wanneer je een foto op beide wil zetten hoef je dat nu niet meer apart te doen maar kan dat tegelijk. Bespaart je inderdaad wel wat tijd en moeite.

Nadelen

Aan deze update kleven wel wat nadelen. Het maakt het voor bedrijven (of spammers?) nu erg makelijk om op meerdere accounts dezelfde posts te zetten. Dat lijkt het mij niet bevorderlijk voor de beleving van Instagram. Als laatste lijkt het mij dat op verschillende accounts er ook verschillende begeleidende hashtags en teksten worden gehanteerd. Deze kun je met de bovenstaande update niet aanpassen.

De update rolt uit voor alle gebruikers van iOS. Voor de gebruikers van Android is deze update nog niet beschikbaar.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.