Instagram stories krijgt videobellen voor groepen en muziek in Stories

Het is een drukke week voor Instagram want er zijn weer wat nieuwe functies naar de app gebracht. Vanaf nu kun je muziek gebruiken in Instagram Stories en videobellen met meerdere personen.

Videobellen

Het was al mogelijk om via de berichten-box in Instagram te videobellen met elkaar. Deze mogelijkheid is uitgebreid voor groepen. Wanneer je een groepsgesprek hebt via Instagram dan kun je door op het camera-icoon te klikken een videogesprek met de hele groep opzetten. Wanneer een dergelijk gesprek aan de gang is en je hebt de oproep gemist zie je dat het camera-icoon blauw is. Wanneer je mee wil doen klik je op het icoon.

Groepsbellen Instagram
Groepsbellen Instagram

Explore, meer ontdekken

De pagina waar je nieuwe accounts kunt ontdekken is uitgebreid. Op de Explore-pagina zie je nu aan de bovenzijde een aantal kanalen staan met onderwerpen. De eerste is een speciale selectie voor jou, waarschijnlijk gebaseerd op de accounts die je volgt. Daarnaast zie je een aantal topics zoals muziek, style en food.

Explore-pagina Instagram
Explore-pagina Instagram

Muziek in je Stories

In Stories kun je nu ook muziek toevoegen aan je verhaal. Daarvoor ga je naar stickers en klik je op het ‘music’-icoon. Daar krijg je de keuze uit duizenden nummers die je kunt doorzoeken op naam maar ook op genre en mood.

Muziek in Instagram Stories
Muziek in Instagram Stories

Je kunt door naar vooruit of terug te spoelen exact bepalen welk stuk van het nummer je wil gebruiken. Op iOS en later op Android zal het ook mogelijk worden om de muziek voor je gaat filmen af te spelen. Daarvoor zie je op de camera-pagina onder de sluiterknop de mogelijkheid om de muziek al te laten spelen voordat je gaat filmen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.