Instagram experimenteert met ‘tappen’ door je feed en spaart je duim

Er is een bedrijf die om de week wel weer iets nieuws uitbrengt en dat is Instagram. Er gaat geen week voorbij of deze app heeft een nieuwe functie. Het lijkt erop dat eigenaar Facebook een tweede groot platform wil bouwen.

Tappen

We weten allemaal dat men bij Facebook heel goed kijkt naar de mensen bij Snapchat. Hoewel deze app er maar niet in slaagt om te groeien en vooral winst te maken hebben ze wel de hele industrie rondom social media veranderd. De manier waarop social media nu met media omgaat is grotendeels ontstaan door Snapchat en daar verdienen ze misschien iets meer credits voor.

Het lijkt er op dat Insatgram een experiment gestart is om het scrollen door je feed nog makkelijker te maken. Een gebruiker heeft de mogelijkheid gekregen om te ‘tappen’ door de feed in plaats te scrollen. Het tappen kennen we al van Snapchat en Instagram Stories. Je tikt een keer op de foto en hij gaat door naar de volgende.

Tappen door instagram
Tappen door instagram

In de feed van Instagram moet je scrollen met je duim. Wanneer je dat lang en veel doet is dat behoorlijk vermoeiend (denk er een cynische ondertoon bij). Om te zorgen dat je als Instagram-gebruiker geen pijn zal lijden test Instagram het tappen om naar de volgende foto te gaan.

Lees ook: Instagram introduceert nieuwe tools tegen pesten

De test wordt uitgevoerd in de ‘Explore'(vergrootglas) sectie en nog niet in de gewone feed. Wanneer jij in de testgroep zit kun je tappen op de foto om naar de volgende te gaan. Op deze manier kan Instagram er ook voor zorgen dat de volgende foto exact goed op je scherm staat. Het zal vooral merkbaar zijn aan je duim, de kans dat je last krijgt van Carpaal Tunnel Syndroom zal afnemen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.