Instagram test direct vragen stellen in Stories

We hebben het vaker gezegd maar het is gewoon waar, het tempo waarmee Instagram nieuwe functies test is bijna niet bij te houden.

Vragen stellen

De twee veranderingen/functies die we vandaag bespreken worden nog random getest onder gebruikers. Ze zijn dus nog niet officieel uitgebracht en of dat gaat gebeuren en wanneer weten we niet. In de Verenigde Staten kon een Instagram-gram gebruiker een vraag toevoegen aan zijn Stories.

Instagram Strories vragen stellen
Instagram Strories vragen stellen

In het bovenstaande screenshot zien we een label dat aan een Story kan worden toegevoegd, vermoedelijk vanuit het sticker-menu. Je kunt op het label een vraag stellen en de lezer kan in het grijze vak zijn of haar antwoord invullen. We gaan ervan uit dat dit antwoord in de Direct Message van de gebruiker terecht komt.

We weten niet of dit antwoord anoniem is of met de naam van de afzender erbij. Het lijkt een beetje op de Secret-app waar vooral in de VS veel mee online werd gepest.
Een tweede kleine verandering komt ook uit de Verenigde Staten. Daar zag een gebruiker dat de balk waarin de Stories staan meescrollen wanneer je de feed met foto’s doorgaat. Blijkbaar wil Instagram dat je altijd Stories bij de hand hebt. Beide functies zijn (blijkbaar) nog in de testfase dus wanneer en of ze naar Instgram komen kunnen wij niet zeggen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.