Instagram verbergt aantal likes

Instagram test verbergen van aantal likes

Voor velen voelt Instagram als een wedstrijd. Het aantal likes is het doel waar velen voor vechten. Door het verbergen van de likes hoopt eigenaar Facebook dat het weer om de creatie gaat.

Likes verbergen

Wanneer je iets maakt dan wil je graag waardering. De waardering die je op Instagram krijgt is een Like. Een ‘tap’ op het hartje waarmee je de maker laat weten zijn of haar post te waarderen.

Het aantal likes is in de loop der jaren leidend geworden wanneer het gaat om het succes van een account op Instagram. Veel influentials meten hun succes en hun marktwaarde af aan het aantal hartjes dat ze krijgen. Daarmee gaat het niet meer direct om de creatie maar om welke creatie de meeste likes geeft.

Screenshots via The Verge

Veranderen

Facebook is de eigenaar van Instagram en heeft tijdens de F8-conferentie een belangrijke test aangekondigd voor de app. In Canada gaat Facebook het verbergen van het aantal likes testen. Wanneer je door de feed heen gaat zie je niet meer het aantal ‘hartjes’ van een post. Alleen de eigenaar van het profiel kan in zijn of haar account zien hoeveel hartjes de post heeft gekregen.

Lees ook: Instagram, naar meerdere accounts tegelijk posten

Hiermee wil Facebook de ‘kijker’ dwingen een post te liken omdat hij of zij deze mooi of origineel vind en niet omdat deze en het profiel zoveel likes krijgen. Een bijkomend effect zal zijn dat er meer comments onder een post komen. Dat zal de eigenaar van het profiel ‘dwingen’ om meer de conversatie aan te gaan en dat is prima!

Bron: BGR

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.