Instagram werkt aan Friend Map, lijkt op de Snap Map

Hoewel Snapchat nooit het formaat van Instagram heeft bereikt, hebben veel andere apps ervan geleerd. Het lijkt er op dat Instagram nu weer een feature van Snap aan het namaken is.

Instagram Friend Map

Deze ‘functie in ontwikkeling’ is al eerder gespot maar is recent weer opgedoken. Bekende Instagram volger Alessandro Paluzzi heeft weer beslag weten te leggen op een aantal screenshots.

De Instagram Friend Map is een functie waarmee je kan zien waar je vrienden zijn en vrienden kunnen zien waar jij bent.

Je kunt foto’s zichtbaar maken op de kaart door iets te delen met een locatie tag. Daarnaast kun je ook notities achterlaten op een locatie. Je locatie wordt alleen geüpdatet wanneer je de app opent.

Deze nieuwe functie is ‘opt-in’ dat wil zeggen dat je toestemming moet geven om zichtbaar te worden op de kaart. Wel zo handig want ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze functie zal willen gebruiken. Ook wordt in de screenshots benadrukt dat alles end-to-end encrypted is.

Wanneer je de Instagram Friend Map functie gebruikt kun je aangeven of je je locatie aan alle volgers die jij ook terug volgt wil delen of alleen met een kleine groep vrienden. Als laatste kun je ook een Ghost Mode activeren, hiermee wordt je laatst actieve locatie niet gedeeld.

Bron: The Verge
Screenshots via

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.