Naar deze instructievideo in het vliegtuig kijkt iedereen

Wanneer je regelmatig in een vliegtuig zit dan kun je de veiligheidsinstructies wel dromen en let je niet meer op.Slechte zaak, want wanneer er een noodgeval is moet je wel weten wat je moet doen. Verschillende luchtvaartmaatschappijen proberen met originele instructie-video’s de aandacht terug te winnen van de passagier. Turkish Airlines heeft nu een wel heel originele video gemaakt.

Lego instructievideo

Als luchtvaartmaatschappij heb je te maken met grote concurrentie en dan kunnen de kleinste dingen je helpen om de passagier in jouw vliegtuig te krijgen. Voor elke vlucht krijg je als passagier een veiligheidsinstructie die je liever overslaat. Deze wordt gegeven door een enigszins verveelde steward of stewardess in het gangpad en een te snel pratende collega via de intercom.

Wanneer je geluk hebt krijg je een instructievideo te zien via het entertainmentsysteem. Veel luchtvaartmaatschappijen proberen deze video zo informatief en zo leuk mogelijk te maken. Dat laatste is Turkish Airlines zeker gelukt want ze maakten een instructievideo samen met de Lego-karakters.

https://www.youtube.com/watch?v=C2hCN6cVuqM

De animatie bevat 2,938,840 legoblokjes waar de hele film mee is gemaakt. Er zijn in totaal 30 verschiilende versies in het Turks en het Engels gemaakt omdat elk model vliegtuig bijvoorbeeld andere nooduitgangen heeft.

Lego Batman
Lego Batman

Veel bekende superhelden komen in Lego-vorm terug. We zien Batman waarschuwen dat je niet in de toiletten mag roken en Robin laat hem weten dat zijn apparaten op vliegtuigmodus moet. Verder zien we The Joker, Superman en nog veel meer bekende figuren. Vlieg je deze zomer nog met Turkish Airlines dan weet ik zeker dat jij naar de veiligheidsinstructies kijkt.

Bron: DesignBoom

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.