Intertoys

Intertoys maakt doorstart, helft personeel blijft

Onlangs kwam de speelgoedwinkelketen Intertoys in moeilijkheden. Er werd een faillissement aangevraagd. Door een buitelandse overname kan het bedrijf nu een doorstart maken.

Intertoys

De winkelketen Intertoys is al jaren een bekend gezicht in veel winkelstraten. Dat was bijna veranderd toen het bedrijf in financieele moeilijkheden kwam en een faillissement aanvroeg bij de rechtbank.

Er ontstond een run op de winkels omdat de cadeaubonnen van het bedrijf binnen drie dagen verzilverd moesten worden omdat ze daarna niet meer geldig waren. Dit zorgde in een aantal filialen voor chaotische taferelen. Enkele winkels sloten zelfs vroegtijdig de deuren .

Doorstart Intertoys

Een groot deel van de winkels en het personeel is gered door een overname door het Portugese Green Swan. Er zullen ongeveer 220 winkels behouden blijven waaronder alle Franchisewinkels. Daarmee zal ongeveer de helft van het personeel (1000 tot 1500 mensen) hun baan behouden. De andere helft mag op zoek naar iets anders.

Intertoys cadeaubonnen weer inwisselen

Helaas voor iedereen die nog een niet ingeleverde cadeaubon van Intertoys heeft liggen van deze speelgoedketen, deze kan niet meer ingeleverd worden na de doorstart.

Hoe de toekomst van Intertoys eruit zal zijn is nog een vraag. In de afgelopen welen werd wel duidelijk dat het bedrijf op veel fronten ‘de boot heeft gemist’. Veel consumenten kozen de afgelopen jaren andere aanbieders online en offline omdat deze beter met de tijd mee gingen.

Bron: NOS

Photo by Zach Rowlandson on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.