iPhone X Leasen

iPhone X leasen en niet kopen, het kan

Stel je bent een echte Smartphone fan en dan ook nog eens een echte Apple fan. Dan heb je elke jaar een natte droom wanneer de nieuwste iPhone is aangekondigd. Dat zal zeker zo zijn toen de iPhone X op het toneel verscheen. Die natte droom verdween toen de prijs voor dit vlaggenschip werd getoond. Maar liefst 1329 euro voor de 256 GB iPhone X. GoLemon wil je helpen om dit toestel toch in je broekzak te doen belanden.

Leasen is het nieuwe lenen

Go Lemon is een bedrijf waarbij je in een abonnementsvorm een iPhone ‘least’. Je betaald alleen voor het gebruik en niet voor het eigendom. Dat is inderdaad iets voor deze tijd en veel gezien in mobiliteit. We hoeven niet zozeer meer een auto te hebben, we nemen wel een Uber.

Het idee is geinspireerd door Spotify en Netflix. Voor een vastgesteld bedrag heb je de vrije toegang tot een product, maakt niet uit hoeveel en hoe vaak je er gebruik van maakt. Bij een abonnement op een iPhone gaat het toch nog wel om iets meer.

Wat kost het leasen van een iPhone X?

Volgens het persbericht van Go Lemon waarop dit artikel is gebaseerd kost een iPhone X met 256 GB geheugen je in de losse verkoop 1329 euro. Ga je hem leasen van Go Lemon betaal je een bedrag van 199 euro als een soort ‘entree fee’ en daarna een jaarabonnement met een maandelijkse betaling van 59 euro (overigens staan er andere prijzen op de toestelpagina).

Als extra service is je iPhone wel verzekerd en zal hij worden gerepareerd bij schade. Het eigen risico bij de iPhone X bedraagt 75 euro, dat is niks wanneer het om een scherm gaat. Maar bij een eenvoudigere reparatie betaal je hem dus wel zelf.

Je moet er ook op rekenen dat je wanneer je het toestel weer inlevert of inruilt je ook eventueel kosten moet betalen voor krasjes en deukjes. Go Lemon adviseert je dus wel om een stevig hoesje om het apparaat te doen. Maar ja een hoesje…daar hebben we het al over gehad.

Dus de totale kosten zijn voor een jaar iPhone X

  • 12 x 59
  • 1 x 199
  • Totaal : 907 (voordeel Euro 422)

Dit abonnement heeft dus alleen zin wanneer je elk jaar een andere telefoon neemt. Bij twee jaar dezelfde telefoon leg je er op toe?

Dit scheelt je dus 400 euro met de originele aanschafprijs. Maar vergeet niet dat je ook nog een abonnement moet hebben om te kunnen bellen en appen. Wanneer je dat erbij rekent dan kom je op de volgende prijs.

  • 12 x 15 ( gemiddelde Sim Only prijs, want dat zit niet in dit abonnement)
  • Totaal = 1087 Euro (voordeel Euro 242)

Verdienmodel Go Lemon

Geld verdienen doet Go Lemon pas wanneer je na een jaar een andere iPhone neemt. Het toestel dat terugkomt zal als refurbished verkocht worden, daarom is clausule betreffende de beschadigingen zo belangrijk.

Dit bedrijf neemt een gecalculeerd risico met dit model. Ten eerste weet niemand precies wat een refurbished iPhone X gaat opbrengen na een jaar. Ten tweede heeft het bedrijf veel volume (=klanten) nodig om zelf wat te verdienen. En ten derde, wat te doen met wanbetalers.

In gesprek geeft Bas van Go Lemon aan dat hij zich terdege bewust is van het risico wanbetaler. De entre fee is voor een gedeelte een soort drempel voor die aspirant klanten die niet over de financieel middelen beschikken. Go Lemon heeft een incasso beleid en wanneer iemand echt niet betaald is de mogelijkheid om het toestel van afstand te locken. Dus een iPhone X kopen voor 199 en daarna verkopen en nooit de rekening betalen heeft geen zin.

Om het zover niet te laten komen doet het bedrijf vanzelfsprekend een check of de koper wel in staat is om het abonnement te betalen

Conclusie iPhone X leasen verstandig?

Dat is in principe niet aan ons om te beslissen. Wanneer je niet wil dat een abonnement met een dure smartphone een eventueel koop van een huis gaat dwarsbomen, dan is dit een goede deal. Je betaald minder, maar je zal nooit eigenaar zal worden van het toestel. Daarnaast blijft het retourneren van het toestel na de periode een heikel punt. Je zal voor elk krasje moeten betalen want Go Lemon zal  deze toestellen weer als refurbished gaan gebruiken of verkopen.

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.