Jay Z brengt 4:44 uit, maar jij kunt hem niet luisteren

Een nieuwe album van Jay Z is nieuws, groot nieuws. Nadat zijn vrouw een tweeling heeft geworpen brengt hij zijn nieuwe en langverwachte album uit. Maar jij kunt hem niet luisteren.

4:44 has dropped

Jay Z is een marketingmachine en dat hebben ze vooral in de US gemerkt. Een maand lang verschenen er teasers voor dit nieuwe album waar iedereen zo naar uit kijkt.

Helaas voor heel veel fans want Jay Z is naast een marketingmachine ook een enorme goede zakenman. Onlangs tekende hij een contract met de Amerikaanse provider Sprint ter waarde van 200 miljoen. Het geeft Sprint het recht om zijn gebruikers toegang te geven naar het album.

Boos

Veel fans zijn het natuurlijk niet mee eens. Het album is exclusief uitgekomen op Tidal, de eigen streaming dienst van Jay Z, maar ook al neem je daar nu een abo op dan kun je hem nog niet luisteren. Tidal geeft alleen de subscribers van voor de release van het album 4:44 toegang tot het nummer.

Exclusief

Het komt steeds vaker voor dat artiesten een nieuw  album exclusief uitbrengen op een bepaalde dienst of voor een bepaalde groep. Daardoor kunnen heel veel fans de nieuwe muziek niet horen en werk je het illegaal luisteren naar muziek weer in de hand.

Enige reden hiervoor is natuurlijk geld. Bedrijven hebben enorme sommen geld over voor dit soort deals want het geeft ze vooral heel veel pubiciteit en exclusiviteit.

Er gaan overigens wel geruchten dat deze exclusiviteit maar een maand zal duren en dat het album daarna breder beschikbaar zal zijn. Of je als Spotify betaler zal kunnen luisteren is nog niet bekend. Een aantal jaren geleden haalde Jay Z al het grootste gedeelte van zijn content daar weg om meer fans richting Tidal te sturen.

Dus

Maar het zal niet veel uitmaken voor het succes van deze man. Het is zijn eerste album sinds 4 jaar ( dat bracht hij exclusief met Samsung uit) en iedereen wil het horen.

De titel van het album is niet random. De familie Carter heeft een fascinatie met getal vier, beide zijn jarig op de 4de, de bruiloft was op een 4de en ze hebben allebei een tattoo van het getal 4.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.