Spotify

Joe Rogan’s nieuwe contract met Spotify is 250 miljoen waard

Joe Rogan is de meest bekende podcaster in de wereld. Voor goede en minder goede redenen. Zijn bankrekening zal de komen jaren weer gespekt worden met om en nabij de 250 miljoen.

Joe Rogan en Spotify

De samenwerking tussen Spotify en Rogan is altijd al een bijzondere geweest. In 2020 tekende de podcaster al een contract van 200 miljoen. Een exclusief contract want zijn podcast kwam alleen nog maar uit op Spotify en niet op de andere kanalen.

Rogan staat bekend om zijn theorieën rondom Covid die vaak bewezen onzin waren. Verschillende artiesten hebben daar bezwaar tegen aan getekend. Sommige trokken zelf hun hele catalogus van de dienst af.

Nieuw contract, meer geld en meer vrijheid

Het nieuwe contract van Rogan met Spotify is nog lucratiever. Volgens ingewijden zal het rond de 250 miljoen terecht komen. Niet slecht voor een paar uur ouwehoeren in een microfoon.

Dit contract is anders dan het contract van 2020. De podcast van Rogan zal niet meer exclusief op Spotify te horen zijn, maar ook op andere platformen. Er is zelfs sprake van video op YouTube. In het contract zou een optie zitten waarmee de reclameopbrengsten verdeeld zullen worden tussen Rogan en Spotify.

TechCrunch schrijft dat Spotify de hoogte van het bedrag ontkent heeft. Dat kun je er wel vanuit gaan dat het klopt.

Podcast beginnen voor jezelf of je bedrijf?

Klets.media produceert podcasts of particulieren en bedrijven. Wij verzorgen de productie van start tot publicatie en verder. Meer weten?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.