Dirk Kuyt Foundation

Jongeren met beperking helden van foto-expositie Dirk Kuyt

In Noordwijk heeft Dirk Kuyt een foto-expositien onthuld waarin hij zelf de centrale persoon is. De makers van deze foto’s waren jongeren met een beperking.

Foto-expositie Dirk Kuyt

In Noordwijk zag men heel wat verbaasde gezichten. De door Dirk Kuyt onthulde foto-expositie bleek gemaakt te zijn door jongeren met een beperking. Deze unieke beelden werden gemaakt met een smartphonecamera. Dirk Kuyt ‘Deze fotoserie laat zien dat deze jongeren tot heel veel in staat zijn,’

De drie makers van de unieke beelden waren Zeger Reyers (17 jaar), Ramon Selier (12 jaar) en Daan IJzerman (11 jaar) alle drie verbonden aan de Dirk Kuyt Foundation. Samen met smartphone fotograaf ‘Groovy Pat’ legden ze de voormalig Oranje-international vast in ‘zijn’ Katwijk, de Rotterdamse Kuip en De Galgenwaard, het stadion van Kuyts eerste profclub FC Utrecht. De foto’s ogen alsof ze door gerenommeerde fotografen zijn gemaakt en tonen de creatieve kunsten van deze kids.

“Ik ben ontzettend trots op diegenen die de foto’s gemaakt hebben. Zij hebben me ook nu weer op een positieve manier verrast. Het is mooi om aan de wereld te laten zien dat heel veel dingen mogelijk zijn. En, dat als je echt iets wilt, je het kunt bereiken, dus ook het maken van waanzinnige foto’s met een smartphonecamera,” aldus Kuyt, die maandagavond zelf de onthulling verrichtte in de Noordwijkse beachclub. Ook Huawei is blij met resultaat, het bedrijf is verbonden als sponsor aan deze expositie. Huawei zorgde ervoor dat de drie fotografen de Huawei P20 Pro konden gebruiken om de foto’s van Kuyt te maken.

Veiling

De foto’s van Zeger, Ramon en Daan – allemaal gesigneerd door Kuyt en de fotograaf en genomen met de nieuwe Huawei P20 Pro – worden geveild onder de aanwezigen. De opbrengst gaat naar de Dirk Kuyt Foundation, de stichting die sportevenementen voor mensen met een beperking organiseert en steunt. “Wij zijn blij dat we hiermee een prachtig bedrag ophalen, waarmee we nóg meer mensen met een beperking kunnen laten ervaren hoe leuk het is om te sporten,” aldus Sjaak Troost, directeur van de Dirk Kuyt Foundation.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.