facebook

Jouw Facebook-jaaroverzicht staat klaar, hier kun je het vinden

Het is december en dan is het tijd voor lijstjes, heel veel lijstjes. Allerlei diensten komen met opsommingen van wat je het afgelopen jaar allemaal wel niet veel of weinig hebt gedaan. Instagram en Spotify hebben een jaaroverzicht maar ook Facebook laat zien dat ze van alles met je data kunnen.

Jaaroverzicht op Facebook

Wanneer je hier klikt krijg je een overzicht van 2018 op Facebook. Niet zomaar een overzicht maar een overzicht met jou in de hoofdrol.
Dit jaar is de review onder de noemer memories te vinden. Dat is een andere URL dan andere jaren.

-> Podcast Tip: Iets Met Tech, de leukste podcast over tech van Nederland. Luister hier

Opvallend is dat de video die gemaakt is en bovenaan de pagina staat door jou veranderd kan worden. Er is een ‘edit’-functie toegevoegd waarmee je de foto’s en gememoreerde berichten kunt aanpassen. Best handig wanneer je ergens eens iets achtergelaten hebt waar je eigenlijk niet zo trots op bent. Of wellicht staat je ex-vriendin prominent genoemd in de video, dat wil je niet.

Data

Dit jaaroverzicht is maar een klein deel van wat Facebook van je weet, eigenlijk is het een lachertje. Maar meer informatie over jou delen is natuurlijk ‘not done’ en zou eerder eng dan leuk zijn. Overigens zou het best interessant kunnen zijn om te zien hoe de jaaroverzichten per leeftijdsgroep is. Het is algemeen bekend dat de gebruikersgroep op Facebook aan het vergrijzen is. Jongeren zitten er nog wel ‘op’, maar nemen steeds minder actief deel aan de gesprekken. Ouderen daarin tegen worden steeds actiever en ontdekken het sociale platform steeds meer.

Bron: Facebook

Year in review facebook 2018
Year in review facebook 2018

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.