Juke, de Nederlandse Spotify lanceert half juli

De muziekmarkt is vol. We hebben Spotify, Deezer, Apple Music en vanaf half juli ook Juke. Deze nieuwe op Nederland gerichte muziekdienst is een samenwerking tussen de MediaMarkt en Talpa Radio. Een gewaagde zet, maar Juke ziet genoeg mogelijkheden op de lokale markt.

Juke App

De applicatie die Juke half juli zal lanceren zal anders zijn de de app van bijvoorbeeld Spotify. Door de samenwerking met Talpa Radio zullen er in de app ook de streams van de radiostations ( o.a 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica ) te horen zijn.

De radiozenders luister je gratis maar om gebruik te maken van de bibliotheek van 40 miljoen nummers zul je 9,99 per maand moeten betalen. Dit is dezelfde prijs die je ook bij Spotify, Tidal en Deezer betaald, er is dus geen financieel voordeel.

Juke muziekdienst Nederland

Curatie

Het verschil moet hem echt zitten in de integratie van radio in de applicatie. Volgens onderzoek hebben verschillende behoeftes op een dag. Zo luister je misschien in de ochtend liever naar Evers staat op en op de sportschool naar een goed playlist om op te sporten.

Daarnaast zullen bekende DJ’s, sporters en artiesten playlists samenstellen ( cureren) die moeten aansluiten bij de Nederlandse smaak. Wellicht is er een kans wanneer het om het Nederlands product gaat.
Daarnaast kun je een nummer die je op de radiostream hoort gelijk in een Playlist zetten, ook een handige integratie.

1 miljoen gebruikers

Juke mikt op 1 miljoen gebruikers in 2 jaar. Het onderzoek van Juke heeft laten zien dat er nog steeds heel erg veel mensen zijn die niet voor muziek betalen. Op deze doelgroep zullen ze zich richten maar het zal een hele opgaaf worden om deze groep te overtuigen 120 euro per jaar neer te leggen voor de dienst.

Het is wel zo dat beide bedrijven enorm veel marketingkracht hebben, veel van hun klanten weten en met de MediaMarkt winkels ook een belangrijk offline kanaal hebben.

App

Vanaf half juli zullen de eerste gebruikers de app van Juke op Androis en iOS kunnen gaan gebruiken. Mobiel is het waar het voor Juke moet gaan gebeuren.

Het zal een moeilijk reis worden voor Juke. Maar bij Nozie houden we wel van de underdog en van David tegen Goliath 🙂

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.