Ken Jeong, Mr Chow

Review Netflix Special: Ken Jeong: You Complete Me, Ho

Niet iedereen zal gelijk weten over wie we het hebben wanneer we de naam Ken Jeong noemen. Hij staat beter bekend als Chow uit de trilogie The Hangover. Netflix heeft hem weten te strikken voor een special en wij hebben hem alvast voor je bekeken.

Wie is Ken Jeong

Hij werd in de Verenigde Staten geboren als kind van Zuid-Koreaanse immigranten. Hij doorliep al zij studies en werd een dokter, iets wat elke Zuid-Koreaanse vader van zijn kind hoopt.

Ken Jeong

In 2002 zet hij zijn eerste stappen in de showbizz-wereld als acteur op televisie. In 2007 speelde hij in zijn eerste speelfilm maar zijn echte doorbraak kwam een aantal jaar later. Hij werd gevraagd voor de rol van Mr. Chow in The Hangover naast onder andere Bradley Cooper. Dit was zijn grote doorbraak voor het grote publiek. Zijn meeste recente werk is zijn rol in Crazy Rich Asians.

Stand-up comedian

Ken Jeong is niet alleen grappig op het witte doek en het televisiescherm maar ook op het toneel. De dokter annex acteur draait al een aantal jaren mee in het stand-up circuit en Netflix besloot hem een eigen Netflix Special te geven die onlangs in premiere ging.

You Complete Me, Ho

De titel, zijn vrouw heet Ho (in de US: hoer) van haar achternaam, zet meteen de toon voor zij show. Makkelijke en directe humor van de man niet ver van de karakter Chow af staat op het podium.

In de show verteld hij over zij verleden als dokter, van deze titel kom je nooit meer af want Ken heeft al meerdere keren zij skills moeten aanwenden om mensen te redden.

Lees ook: Review Netflix Original Polar

Natuurlijk komt ook The Hangover ter sprake, deze trilogie heeft hem gemaakt tot wie hij is. Een kleine stinkend rijke Koreaan met een heel klein piemeltje, en dat zijn zijn eigen woorden.

Ken Jeong in zijn Netflix special
Ken Jeong in zijn Netflix special

Geheel volgens de Amerikaanse traditie heeft de show ook zijn emotionele momenten, althans een poging daartoe. Hij beschrijft uitvoerig over de ziekte (kanker) van zijn vrouw en hoe deze het overleeft heeft. Mevrouw Ho is sowieso de rode draad in deze show, elke 10 minuten is zij weer het onderwerp van gesprek.

Wat vinden wij van Ken Jeong: You Complete Me, Ho

Komedie is als eten, niet iedereen vindt hetzelfde lekker. Ken Jeong zet een leuke toegankelijke show neer zonder veel poespas. Het is leuk om wat insights te horen over de rollen die hij gespeeld heeft. Soms komt het iets te gemaakt over en krijgt hij wat hulp van de regie. Deze heeft bijvoorbeeld een aantal mensen op de eerste rij gezet met dezelfde achternaam als zijn vrouw. Wanneer je van Chow houdt in The Hangover dan ga je zijn stand-up werk ook leuk vinden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.