Kendrick Lamar ‘geen foto’s maken tijdens mijn concerten’

De rapper en grote ster Kendrick Lamar is de volgende die wil proberen het nemen van foto’s door fans tijdens concerten te verbieden. Hij wil graag dat de fans het concert beleven via hun ogen en niet via het scherm van een smartphone. Maar ook professionele fotografen mogen niet meer alles vastleggen tijdens een concert.

No pictures please

De rapper vraagt de fans om de smartphones in de zak of de tas te houden en gewoon van het concert te genieten. Hij wil graag dat ze van het moment genieten en niet stukken van het evenement missen omdat ze met hun smartphone bezig zijn. Dat klinkt allemaal heel erg lief van deze super-ster maar is deze liefde voor zijn fans wel de echte reden achter deze actie.

Deze twijfel ontstaat door het feit dat Lamar ook de professionele fotografen wil weren tijdens het evenement. Het lijkt erop dat artiesten steeds meer hun ‘merk’ willen beschermen tegen dit soort zaken. Foto’s en filmpjes op social daar kun je natuurlijk niet meer aan verdienen. Daarnaast kun je als fan bijna een complete show via social volgen door de vele foto’s, Stories , Snaps en live-video-reportages. Een artiest ziet liever dat je naar het concert komt zodat hij of zij nog wat aan je kan verdienen.

Artiesten verdienen tegenwoordig meer aan een tour dan aan een album-release en dat komt natuurlijk allemaal door de streaming-diensten en het feit dat er geen fysieke albums meer worden verkocht. Ergens is het dus logisch dat men deze acties onderneemt al denken we niet dat we medelijden moeten hebben met artiesten als Kendrick Lamar, die zwemmen namelijk in het geld. Naast Kendrick Lamar heeft Jack White een zelfde oproep gedaan naar de fans. Beleef het concert met je ogen en niet met een scherm.

Bron: Complex

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.