House of Cards

Frank Underwood laat van zich horen

Kevin Spacey heeft onverwachts van zich laten horen. De acteur is bijna een jaar geleden ontslagen door Netflix vanwege vermeende seksuele intimidatie. Maar zijn karakter uit House of Cards is hij nog niet vergeten.

Is het Frank of is het Kevin?

Het is meer dan een jaar geleden dat de toen immens populaire acteur Kevin Spacey beschuldigd werd van seksuele intimidatie van een jonge acteur.

Acteur Athony Rapp vertelde dat hij 14-jarige leeftijd aangerand is door Kevin Spacy. Na een feest drong hij zich op aan Rapp met de bedoeling om seks te hebben met hem. Rapp weigerde. Spacey kon zich niets meer van het voorval herinneren omdat hij dronken was. 

Kevin Spacey
Kevin Spacey in zijn rol als Frank Underwood.

Netflix kon niet om de beschuldigingen heen zeker niet omdat de wereld in de ban was van de #MeToo beweging. Hierin kwamen voornamelijk vrouwen naar buiten met verhalen over seksuele intimidatie en misbruik door mannen. 

De opnames van House of Cards werden stopgezet en Frank Underwood werd uit de serie geschreven. In het nieuwe en laatste seizoen wordt de hoofdrol vertolkt door zijn vrouwelijke tegenspeelster.

Bijna 14 maanden nadat dit alles heeft plaats gevonden heeft Kevin Spacey een video op YouTube gezet waarin hij tot de ‘mensheid’ spreekt in zin rol als Frank Underwood.

De video heeft als titel ‘Let me be Frank’ en we zien Spacy in de keuken waar hij de luisteraars een drie minuten lang in spanning houdt met zijn verhaal. De kijker weet eigenlijk nooit of hij of zij naar Kevin Spacey luistert of naar Frank Underwood. Feiten uit de beide levens lopen door elkaar in het verhaal.

You trusted me even though you knew you shouldn’t

You trusted me even though you knew you shoudn’t

Underwood verteld de kijker dat hij weet dat men hem terug wil. Zonder het echt te zeggen ontkent hij de beschuldigingen aan zijn adres. “You would not judge without evidence..” zegt hij in de video. Dat slaat onmiskenbaar op de beschuldigingen van de jonge acteur, daar is nog steeds geen sluitend bewijs voor.

In Life and Art nothing should be off the table…

In de video zegt Spacey (of Underwood) dat hij al een prijs betaald heeft voor de dingen die hij wel gedaan heeft. Daarom gaat hij zeker geen prijs betalen voor die dinge die hij niet gedaan heeft. Wederom een opmerking die op beide levens kunnen slaan.

You never actually saw me die….

Tegen het einde van de drie minuten durende video stuurt Underwood ( of Spacey) steeds meer aan op zijn terugkeer in de serie. Hij herinnert de kijker eraan dat niemand hem dood heeft zien gaan in de serie. Dus wat staat een terugkeer in de weg?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.