Kingsman The Golden Circle

Review: Kingsman The Golden Circle

De redactie van Nozie zat weer met popcorn en cola in een overvolle zaal van Pathe. Deze keer bekeken we de film Kingsman – The Golden Circle. In deze vrijwel spoilervrije review geven wij onze review over deze film. Disclaimer : Niemand van ons heeft het eerste deel gezien.

Kingsman The Golden Circle

Deze film valt in de categorie avondje-ontspannen-uit. Veel actie, gadgets, ver van de realiteit en mooie mensen. Dat is prima wat ons betreft, de boog kan niet altijd gespannen staan.

Wanneer we de film moeten omschrijven dan is het een mix tussen James Bond (maar minder serieus) en Austin Powers ( maar minder absurd). Kingsman is een geheime dienst met als dekmantel een kleermakerij in Engeland. Onder deze dekmantel opereren een aantal agenten die de wereld al een keer gered hebben. Daarbij hebben ze een van hun dierbare leiders verloren, blijkbaar (nogmaals deel 1 niet gezien).

Kingsman cast

Een van de hoofdrolspelers in Kingsman The Golden Circle is Eggsy gespeeld door Taron Egerton. Hij is een skilled ‘mooiboy’ die ook nog eens een Zweedse prinses aan de haak heeft geslagen. De andere hoofdrol is voor Jullianne Moore een actrice met een iets grotere staat van dienst. Moore was onder andere te zien in de Hunger Games en haar IMDB profiel gaat terug tot 1985 toen ze in ‘As The World Turns’ speelde.

Zij speelt de rol van Poppy, een classy drugdealer die de wereld het legaliseren van drugs wil afdwingen. Dat doet ze door alle gebruikers te ‘gijzelen’, meer kunnen we er niet over zeggen zonder teveel weg te geven.

Het verhaal

Het verhaal is wat je ervan mag verwachten wanneer je de mix James Bond/ Austin Powers in gedachte neemt. Absurd verhaal met hier en daar een morele ondertoon. Drugs is fout, vreemdgaan ook…mjah.

Het camerawerk is goed. We zijn de afgelopen jaren natuurlijk verwend met goede actie scenes. Deze film doet ook zijn best en slaagt daar gedeeltelijk in. Er zijn een aantal originele oplossingen bedacht om het gevecht in beeld te nemen en dat is goed.

Wat betreft humor ziet het ook wel goed met The Kingsman- The Golden Circle. Al kon niet elk redactielid even hard lachen om de grappen, ze toverden op zijn minst een glimlach op je gezicht.

Harde kantjes

Wat we dan wel weer kunnen waarderen dat de film een aantal keer net iets harder is dan je zou verwachten. Let vooral op de vleesmolen en Eggsy gaat ‘all the way’ bij Poppy Delevigne. Laatstgenoemde zou je misschien kunnen kennen van King Arthur en Absolutey Faboulus.

De ballen van Channing Tatum

Of het een scherp kantje is weten we niet. Maar we vermoeden dat het een knieval richting de vrouwelijke kijkers of andere liefhebbers van mannelijk schoon is.

Er is een scene waar de camera bijna een minuut lang de goed gevulde ( mwah) boxer van Channing Tatum in beeld neemt

Het kan ook zijn dan dat men het tonen van mannelijk vlees wil gelijktrekken aan het vrouwelijk vlees. Er is een scene waar de camera bijna een minuut lang de goed gevulde ( mwah) boxer van Channing Tatum in beeld neemt. Dat heeft deze jongen toch niet nodig??

kingsman

Bijrol acteurs

Wat ook erg opvalt is dat er twee topacteurs zijn voor wie maar een minimaal bijrolletje is weggelegd. De topacteurs Channing Tatum en Halle Berry staan op de affiche maar je ziet ze bijna niet. Vooral Halle Berry heeft een minimale rol die je zonder gene aan elke beginnende acteur zou kunnen geven.

Conclusie

Kingsman – The Golden Circle is een hoogst vermakelijke film. Maar het is nu ook weer niet zo dat je hem MOET zien in de bioscoop. Deze film is ook prima te pruimen op een klein scherm met chips van de Lidl op je eigen bank.

Wil Kingsman wel deze status van must see Blockbuster halen dan zal er nog het een en ander aan het script gesleuteld moeten worden.

Deel 3 wisseling van acteurs? (spoileralert)

Onze redactrice Karlien heeft heel erg goed opgelet en vooral doorgedacht. In de film is ook een aardige bijrol weggelegd voor Channing Tatum. Die ken je weer als dansende spierbundel uit de stripperfilm.

Hoewel zijn rol niet echt groot is in Kingsman – The Golden Circle krijgen we wel aanwijzingen dat hij in de volgende film een grotere rol krijgt. In een van de laatste scenes zien we hem voorzien van bolhoed bij een filiaal van Kingsman aankomen. Daarnaast hebben we vlak daarvoor gezien dat Eggsy trouwt met zijn Zweedse prinses. Hiermee geeft hij zijn anonimiteit op en daarmee ook zijn baan voor Kingsman.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.