KINK logo

KINK is terug, radio zonder een FM frequentie

Er zijn mensen geweest die radio al meerdere malen hebben doodverklaard samen met de televisie. Net als de TV overleeft de radio ook dit tijdperk, de manier waarop je radio luistert is alleen anders. KINK is een herboren zender die daar een prima voorbeeld van is.

KINK

De start van KINK is een wedergeboorte. KINK (FM) was eerst actief in de periode 1995 tot en met 2011. Het was de wens van onder andere Rob Stenders om ook een radiostation te hebben met een alternatief karakter, dat werd KINK (FM). De radiozender heeft nooit een frequentie in de ether gehad en was alleen te beluisteren via de kabel en het internet. In 2011 kwam er een einde aan de zender omdat de eigenaar het niet lukte om het winstgevend te maken.

De terugkeer

In 2016 kondigde men aan dat KINK op 1 februari 2019 weer terug zou keren. Wederom niet in de ether maar op het internet en via diverse podcasts. Ex-3FM DJ Michiel Veenstra werd aangetrokken als programmadirecteur.

Playlists van KINK

Op de website kun je luisteren naar een (live?)stream met muziek. Verder kun je kiezen om naar een playlist te luisteren die je kunt vinden op de diverse streaming platformen zoals Spotify, Deezer en YouTube. Wil je de ‘gewone’ programmering horen dan kun je hier terecht. Verder zijn er een flink aantal podcasts die je kunt beluisteren. KINK heeft ook apps in de appwinkels van Apple en Android gezet waarmee je naar de muziek van KINK kan luisteren.

Voor zover wij kunnen zien zal KINK alleen via het internet te beluisteren zijn. Het zou zomaar kunnen dat deze radiozender het nieuwe radioluisteren heeft vormgegeven.

KINK blijft de radiozender (mogen we dat nog zo zeggen) van de alternatieve muziek. Onder deze noemer hoor je onder andere rock, dance en HipHop, als het maar alternatief is.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.