knuffel

Knuffel-actie Feyenoord en Excelsior oogst internationale bewondering

Voetbal en voetbalsupporters staan nu niet bekend om hun zachtmoedigheid. De spelers zijn buiten de lijnen de beste vrienden maar op het veld staan ze elkaar naar het leven. Met de supporters is het vaak al niet beter. Maar heel soms gebeurt er iets heel moois op en rond de velden.

Feyenoord

De supporters van Feyenoord zijn hondstrouw en steunen de club in goede maar vooral ook in slechte tijden. Deze supporters zijn hard, luid en heel soms houden ze het niet bij schreeuwen alleen. Maar een paar keer per jaar laten de Feyenoordsupporters en die van de bezoekende club dat ze een hart hebben in die grote borstkas.

Feyenoord
Feyenoord

Het Sophia ziekenhuis staat vlak bij de Maastunnel en de Euromast. Dit ziekenhuis is een kinderziekenhuis en ligt vol met jonge patiënten die ernstig ziek zijn. Feyenoord steunt dit kinderziekenhuis al sinds 2003. Het brengt vaak een bezoek aan het ziekenhuis en een keer per jaar nodigt Feyenoord de zieke kinderen uit in de Kuip om een wedstrijd bij te wonen van de ploeg uit zuid. Sinds vorig jaar is deze Sophia wedstrijd een traditie rijker, de supporters nemen namelijk massaal knuffels mee die onder de wedstrijd allemaal van de tribune in het vak van de kinderen worden gegooid.

Deze keer waren de fans van Excelsior aan de beurt om de kinderen te trakteren op een regen aan knuffels. Vorig jaar waren het de supporters van ADO Den Haag die deze actie uitvoerden.

Internationaal

Deze hartverwarmende actie valt niet alleen op in Nederland maar is internationaal ook opgevallen. Op Twitter zijn verschillende tweets te lezen waarin men de actie van Feyenoord prijst. Verschillende internationale nieuwssites hebben het nieuws opgepakt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.