Queen Elizabeth II

Waarom denkt iedereen dat koningin Elizabeth II vandaag sterft?

Je bent pas echt een ster wanneer er een bericht over je dood viraal is gegaan. Dat is precies wat de koningin van het Verenigd Koninkrijk overkomt.

Hoe komt dit verhaal de wereld in?

Eind december werd er een bericht op Reddit geplaatst dat de koningin Elizabeth II op 5 januari zal overlijden. Het bericht werd geplaatst door beefy_cabbage en kreeg meer dan 50.000 upvotes en 7000 comments voordat de post verwijderd werd door diegene die het geplaatst heeft.

Originele post op Redddit

Waarom de post verwijderd is van Reddit is niet bekend. We kunnen het ook niet meer navragen want de gebruiker beefy_gabbage heeft ook zijn account verwijderd van Reddit.

Viraal

Sindsdien zijn anderen er mee aan de haal gegaan en hebben diverse memes geplaatst onder andere op 9GAG die de nieuwsgierigheid van anderen alleen maar voeden.

Wat als de koningin vandaag echt sterft?

Waarschijnlijk is dit een voorspelling die nergens op gebaseerd is zoals we wel vaker op het internet zien. Stel je voor dat Elizabeth vandaag wel het loodje legt dan zal de Britse geheime dienst wel een aantal vragen hebben voor beefy_gabbage.

Er is overigens wel een sterfgeval in de nabijheid van koningin Elizabeth II te betreuren. Enkele dagen geleden is een van haar meest favoriete paarden overleden. Het paard met de naam PH Keston vergezelde de Koningin vaak op trips en parades. Ook een van haar honden, een corgi, is een aantal maanden geleden overleden.

Hoax of Prins Charles?

Voorlopig houden we het erop dat dit een klassieke hoax is en we hier niet te maken hebben met een dreigement of iets dergelijks. Wanneer de Koningin zou overlijden gaat de troon over naar Prins Charles. De 70-jarige zoon van Elizabeth ‘wacht’ al jaren op deze kans. Helaas voor hem wil zijn moeder waarschijnlijk sterven in het harnas, maar wanneer dat is?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.