‘Tweets met meer dan 140 karakters worden meer gedeeld’

De aarde stopte even met draaien en de tijd stond stil. Een van de meest fundamentele principes van Twitter was niet meer. Het bedrijf verving de limiet van 140 karakters voor een limiet van 280 karakters. De echte Twitter-liefhebber ging een beetje dood van binnen en protesteerde heftig. Maar blijkbaar kunnen we deze lange tweets wel waarderen.

Lange Tweets eerder gedeeld

Waar velen dachten dat deze nieuwe limiet niet erg veel gebruik en vooral gewaardeerd zou worden, laten de cijfers een andere realiteit zien.

Het bedrijf social media-bedrijf Social Flow heeft een klein onderzoek gehouden. Gedurende een week heeft het bedrijf in totaal 30.000 Tweets geanalyseerd om met een opmerkelijk resultaat te komen. Zoals je aan de bovenstaande grafiek kunt zien worden Tweets met meer dan 140 karakters veel beter gewaardeerd. De langere Tweet krijgt 100% meer Retweets en ook veel meer Likes.

Zwaarder topic, meer karakters

Langere Tweets geven de schrijver de mogelijkheid om zwaardere topics aan de kaak te stellen. In de periode waarin gemeten werd (30 november- 7 december) was de #MeToo-affaire nog steeds een hot-topic. Onderwerpen zoals seksueel misbruik behoeven nu eenmaal meer tekst vanwege het gevoelige karakter. Dat is ook de reden waarom Twitter deze limiet heeft opgehoogd, meer kans op een goed verhaal.

Twitter worstelt nog steeds met de groei. Cijfers over het derde kwartaal van 2017 laten zien dat er gemiddeld 330 miljoen maandelijks actieve gebruikers waren. Begin 2016 waren dat er 310 miljoen, een kleine stijging dus die volgens velen te danken is aan President Trump. Zijn ongecontroleerde stortvloed van soms kant-noch-al rakende Tweets hebben veel mensen weer interesse voor het platform gegeven.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.