Leave The World Behind zit vol verborgen boodschappen

Bij Nozie waren we heel erg positief over de NetFlix film Leave The World Behind. Nu blijkt dat we de heel eel gemist hebben in de film. Vooral op TikTok duiken er filmpjes op van allerlei ‘Easter Eggs’ die in de film te zien zijn.

Easter Eggs in Leave The World Behind

Deze verfilming van een boek gaat over een gezin dat een weekend weg gaat. In het weekend vindt er een cyberaanval plaats op de VS en komt het leven tot stilstand. Wij hebben genoten van de spanning maar blijkbaar hadden we met meer aandacht moeten kijken.

Gedurende de hele film zijn er moderne en geschiedkundige aanwijzingen verborgen in de film. Zo wordt er in de film veelvoudig gebruik gemaakt van de kleur blauw. De slaapkamer van het stel is helemaal blauw. Deze kleur staat onder andere voor stabiliteit, hetgeen dat in de film juist verdwijnt. In de muur van de slaapkamer is een scheur te zien, ook een stuk symboliek voor wat er komen gaat.

Het stel speelt een spelletje Jenga. Dit draait om het destabiliseren en uiteindelijk instorten van de toren. Dat staat voor in elkaar storten van de eens zo stabiele maatschappij.

De schilderijen in het huis spelen ook een belangrijke rol. Een aantal daarvan veranderen gedurende de film. Het schilderij in de slaapkamer bijvoorbeeld, het water en de golven worden steeds hoger en hoger.

Het schip dat stuurloos het strand opvaart heeft de naam ‘White Lion’. Dat was ook de naam van het schip dat de eerste slaven aan lang bracht in de Verenigde Staten.

Kijk het onderstaande filmpje, maar zorg dat je de film eerst ziet want deze is het meer dan waard.

Wat wil Barack Obama ons vertellen

Naast deze verborgen symboliek is er nog een grote discussie. De producent van deze film is het bedrijf van de Obama’s. Hoewel Leave The World Behind gebaseerd is op een boek is het toch een saillant detail dat een voormalig Amerikaanse president deze film gemaakt heeft.

Het kan niet anders dat Obama wetenschap heeft van bepaalde zaken die in zijn presidentschap zijn gebeurd. Waren er situaties die leken op wat er in de film zich afspeelt? Wil de oud-president ons waarschuwen? Voer voor speculatie.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.