Accu laden smartphone

Een lege accu op je smartphone is een no-go

Onze grootste angst is een lege accu, tenminste wanneer het op onze smatrtphone aankomt. Een Chinees telefoonmerk heeft een onderzoek uitgevoerd onder Europeanen. Daaruit blijkt hoe zij met dit probleem omgaan.

Accu-frustratie

De angst om ergens op de dag met een lege smartphone-accu te komen zitten is echt. Uit het onderzoek van Huawei blijkt dat 49% van de Europeanen altijd een powerbank bij zich heeft wanneer hij of zij van huis gaat. Het onderzoek laat verder zien dat er drie typen smartphone-gebruikers zijn: ‘batterijbespaarders’, ‘boosters’ en ‘leners’.

Bijna de helft van de Europeanen zijn ‘boosters’. Zodra zij hun kans schoon zien, leggen zij hun smartphone aan het stroom. Van deze groep legt 27% de telefoon twee of meer keer per dag aan de lader. Het gaat zelfs zover dat 18% van de boosters bereid om een nieuwe powerbank te kopen wanneer de batterij leeg is. In Europa vind je de meeste boosters in Portugal. Maar liefst 56% van de Portugezen verlaat het huis niet zonder oplader of powerbank.

De ‘batterijbespaarders’ zijn de marathonlopers onder de batterijgebruikers. Dit zijn de mensen die direct alle apps afsluiten en de telefoon vaak op vliegtuigmodus hebben staan. Alles om maar niet zonder stroom te moeten zitten. Dit werkt wel maar resulteert in onhandig smartphonegebruik.Er zijn flinke verschillen tussen het bespaargedrag in de diverse Europese landen. Belgen zijn bijvoorbeeld niet zo gericht op besparen. Maar 24% van onze zuiderburen zorgt ervoor dat de batterij zo lang mogelijk meegaat. Aan de andere kant van het kanaal zijn ze aanzienlijk zuiniger: 39% van de Britten is een batterijbespaarder.

Smartphone-accu leeg
Photo by rawpixel on Unsplash

Smartphone-accu

Een ‘lener’ is een smartphonegebruiker die vaak met een bijna lege batterij zit en vervolgens bij vrienden of collega’s een oplader moeten lenen. Dit kan verschillende redenen hebben: zij zijn hun oplader kwijt, vergeten op te laden of gaan inefficiënt om met apps. Een aanzienlijk deel (28%) van de leners legt hun mobiel – wanneer zij een oplader in handen kunnen krijgen – drie keer of vaker per dag aan het stopcontact. Wanneer de nood echt hoog is zijn leners ook eerder bereid te betalen voor een oplaadbeurt. 10% van de leners geeft aan te willen betalen voor een volle batterij wanneer de smartphone leeg is. Van de boosters en batterijbespaarders zegt maar 3% hier geld voor over te hebben. Onze zuiderburen moeten het vaakst aankloppen bij vrienden, familie of collega’s om een oplader te lenen: 25% van hen zegt een lener te zijn, wat 7% meer is dan het Europese gemiddelde
Korte batterijduur grootste frustratie

Europeanen ergeren zich massaal aan smartphones met een beperkte batterijduur – bij 60% van de Europeanen gaat de batterij korter dan 24 uur mee, in Italië en Ierland gaat het zelfs om 68%.  Een lege telefoon baart Europeanen zorgen, 57% van de respondenten vindt het vooral belangrijk om bereikbaar te zijn bij een noodgeval.  Het is dus niet verrassend dat een smartphone waarvan de batterij langer meegaat over het hele continent een breed gedeelde wens is: 85% van de Europeanen geeft aan een smartphone te willen die langer dan 24 uur gebruikt kan worden.

Photo by Thomas Kelley on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.