zonsverduistering banner

Leuke feitjes over de Eclipse of the century

21 augustus was het zo ver. De zonsverduistering raasde over het vasteland van de Verenigde Staten en bracht het land in extase. Hieronder een aantal leuke feitjes en gebeurtenissen rondom dit historische evenement.

Netflix krijgt 10% minder verkeer gedurende de eclips

In 1918 was er voor het laatst een zonsverduistering van dit formaat, en toen hadden ze nog geen Netflix. Maar in 2017 is Netflix bijna net zo belangrijk als de zon zelf, behalve tijdens de verduistering.

Netflix laat op Twitter weten dat er 10% minder kijkers in de VS waren tijdens de Eclips. Valt ons eigenlijk nog best mee.

International Spacestation ‘Photobombed’ de eclips

Met het blote oog ( door een brilletje) was het niet te zien. Maar voor een fotograaf van de NASA wel. Tijdens de eclipse kon je het Spacestation voorbij de zon zien vliegen.

Spacestation eclipse

Met 5 mijl per seconde kwam het immense gevaarte, dat tegen de zon afgezet net zo groot als een mug is, voorbijgevlogen aan de zon die net aan zijn verduistering was begonnen.
Spectaculaire beelden

Eclipse ‘on fleek’ op Instagram

Deze zonsversduistering leverde fantastische beelden op. En waar kun je die beter delen dan op Instagram. De website Refinery29 verzamelde een aantal van deze foto’s in een slideshow ter onzer en uwer vermaak.

A post shared by NASA Goddard (@nasagoddard) on

Bonnie Tyler zong ‘Total Eclipse of the Heart’

Je moet wel van een bepaalde leeftijd zijn om deze mevrouw te kennen. Maar ze had in ieder geval een grote hit met ‘Total Eclipse of the Heart’. En een nummer moest natuurlijk gezongen worden tijdens de zonsverduistering op een cruiseschip.

Trump deed weer precies wat hij niet moest doen

Voor iedereen die hoopte op een Trump-loos evenement, jammer dan. De Amerikaanse president liet zich zien aan zijn onderdanen en wees naar de hemel. Prompt gilden alle officials ‘Don’t look!’ want zelfs een kleuter weet dat dat schadelijk is voor je ogen.

Gelukkig bestaat er zoiets als het internet om daar memes van te maken.

 

 

 

#trumpmemes

A post shared by Ready For Michelle 2020 (@readyformichelle2020) on

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.