LG oprolbare TV

LG presenteert de eerste oprolbare televisie

De tijd dat een televisie een grote zwarte bak in de huiskamer was is al jaren voorbij. Maar hoe dun de beeldbuis ook is geworden je hebt nog steeds een groot kleurloos vlak aan je muur hangen. LG heeft dat nu opgelost met een televisie die oprolt als een rolgordijn.

Signature OLED TV R

LG is een van de merken die al een aantal jaren aan de top van de TV-markt staat. Gisteren heeft het merk de eerste commercieel beschikbare oprolbare televisie gepresenteerd tijden de CES (techbeurs).

Oprolbare TV van LG (GIF via TheVerge)

Je leest het goed, het beeldscherm van de Signature OLED TV R rolt op als een rolgordijn, maar dan andersom. Het mechanisme zit in een flinke basis waar ook de speakers voorzien van Atmos-technologie en de verschillende aansluitingen zitten. Het uitrollen van het scherm duurt zo een 10 seconden en geeft de gebruiker de kans om het grote kleurloze vlak compleet uit de woonkamer te verbannen wanneer deze niet gebruikt wordt.

LG oprolbare OLED tv
LG oprolbare OLED tv

Het scherm kan ook maar voor een kwart uitgerold worden. Zo kun je het gebruiken voor de playlist van Spotify of laat het je de informatie van je smarthome zien.

Het oprolbare OLED-scherm is verder voorzien van alle slimme technologie. Het systeem maakt gebruik van WebOS als besturingsysteem en dat beschikt ook over een integratie van Google Assistent en Amazon Alexa. Dat betekent dat je hem ook met je stem kan bedienen. LG heeft ook aangekondigd dat ze de HomeKit technologie van Apple zullen gaan integreren.

LG zegt dat het oprolbare scherm niets aan kwaliteit onder doet voor andere 4K schermen die te koop zijn. Over te koop zijn gesproken, de kans dat ‘de man in de straat’ deze LG Signature OLED R TV zal kunnen betalen is vrij klein. Men denkt dat deze televisie een prijs zal krijgen van tussen de 8000 en 10.000 dollar. LG verwacht dat het toestel in maart op de markt zal komen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.