LIFT Kevin Hart

LIFT van Kevin Hart is niet bijzonder, wel vermakelijk

Op Netflix kijk je nu LIFT, een eigen productie met steun van HeartBeat, het productie bedrijf van Kevin Hart. Wij keken hem voor je.

LIFT op Netflix

We kennen Kevin Hart allemaal van zijn optredens als komiek. Daarnaast speelt hij ook in films met onder andere The Rock. In deze films wordt ook gretig gebruik gemaakt van zijn komisch talent.

Het is duidelijk dat Hart niet het aapje wil worden dat alleen gebeld wordt wanneer er gelachen moet worden. In speelt hij een hele andere rol dan we tot nu toe gezien hebben.

In Lift speelt hij Cyrus, de baas van een bende kunstdieven die in de opening van de film een gewaagde diefstal doet. Interpol zit hem op de hielen onder leiding van Abby, waar hij een korte relatie mee heeft gehad. De baas van Interpol dwingt Abby samen te werken met Cyrus om een boef op te pakken die zeer gevaarlijk is.

Script is zwak

Je kijkt films voor een verrassende verhaallijn. Ik zeg het vaker, maar ook hier is 80% van het verloop van de film te voorspellen. Dat is jammer want vooral in het eerste deel van de film werkt het de ervaring wel tegen.

Zonder teveel weg te geven en je (eventuele) kijkplezier te vergallen, LIFT heeft veel geleend van een trendsetter van dit genre. Heb je Oceans 11 (en de sequels) gezien dan weet je wat je kan verwachten van deze film.

Uitvoering is goed

Ik heb wel genoten van de uitvoering. Dan heb ik het over de ‘cinematische’ kwaliteit van LIFT. Haarscherp beeld en mooie sets zorgen dat het oog zich niet verveeld.

Er is een hoofdrol voor een zeer exclusieve jet. Deze heeft een aantal technische snufjes die in de film goed gebruikt worden.

Het enige kritische puntje is dat het soms te duidelijk zichtbaar is dat de special effects afdeling aan het werk geweest.

Kijken of laten?

Wil je verwend worden met een film die je op alle fronten uitdaagt, dan sla je LIFT over. Heb je gewoon zin om een makkelijke en vermakelijke film te kijken, dan kun je deze film van Hart op je lijstje zetten.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.