live locatie delen op WhatsApp

Waarom live locatie delen op WhatsApp handig is

Onze favoriete messenger heeft er een nieuwe feature bij. Met live locatie delen op WhatsApp kun je iemand precies laten weten waar je bent. Handig.

Niet nieuw

Het Live locatie delen op WhatApp is niet nieuw. Er zijn al meerdere diensten die dit konden. Glympse is een applicatie die dit jaren terug al deed. In Google Maps kun je ook je locatie delen en de messenger Telegram had het net iets eerder dan WhatsApp.

Maar waarom is het live locatie delen in WhatsApp handig. We geven een aantal redenen waarom dit volgens ons een fantastische feature is.

‘Ik ben er zo’

Aankomsttijd inschatten is moeilijk ( behalve wanneer je een navigatie gebruikt). Je zegt altijd 10 minuten wanneer het er 20 zijn. Bespaar je die moeite een deel je locatie met diegene waar je heen gaat. Men kan precies zien waar je uithangt en wanneer je voor de deur staat.

Veiligheid

Vroeger wist je niet waar iemand was tussen vertrek en aankomst. Met de huidige technologie kunnen we dat wel en daar moeten we dan ook gebruik van maken. Mocht het nodig zijn in een gevaarlijke situatie, zet je live locatie delen aan in WhatsApp en men kan je zo terugvinden.

Dienstverlening

WhatsApp wordt steeds vaker ingezet om klanten in te lichten en op de hoogte te houden. Ben je als service monteur onderweg deel je locatie via WhatsApp en de klant hoeft je niet te bellen waar je blijft. Heerlijk.

live locatie delen op WhatsApp

Hoe werkt live locatie delen in WhatsApp?

Het delen van je locatie in WhatsApp is heel eenvoudig. Je gaat via het paperclipje naar het menu en daar kies je voor Locatie. Daar zie je onder de kaart de mogelijkheid om de locatie te delen met diegene die je appt. Daar kun je een bericht toevoegen en de duur van het delen aangeven.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.