De Luizenmoeder seizoen 2

De luizenmoeder, zijn we er klaar voor en komt er een derde seizoen?

De Luizenmoeder was vorig jaar de grote verrassing op de Nederlandse televisie. De serie rondom de basisschool De Klimop trok heel veel kijkers.

De Luizenmoeder

Wanneer een serie op zijn hoogte punt 5 miljoen kijkers trekt (incl. terugkijken) dan mag je spreken van een bijzonder groot succes. De luizenmoeder handelt over een ‘gewone’ basisschool ergens in Nederland. We volgen het leven van de onderwijzers, klassenmoeders, de directeur en alle andere mensen die aan een basisschool verbonden zijn.

Alle afleveringen zijn opgebouwd rondom gebeurtenissen zoals je deze dagelijks op een dergelijke school zou tegenkomen. Een beetje satire en een komisch sausje er over heen en je hebt de hit-serie De Luizenmoeder.

Lees ook: Review Netflix Original Polar

Niet alleen de kijkers waren erg enthousiast maar ook de critici. De serie won meerdere prijzen zoals de Zilveren Nipkowschijf. In andere landen is er ook belangstelling voor De Luizenmoeder, zo is er een Belgische variant bij de VRT en zal de serie ook in Duitsland en Hongarije starten.

Seizoen 2 gaat beginnen!

Vanavond zal om 20.25 uur op NPO3 met zijn tweede seizoen beginnen. Heel Nederland zal weer klaarzitten voor onder andere Juf Ank. In dit seizoen zien we met Achmed en zijn ouders drie nieuwe gezichten in de serie. Achmed is de nieuwe leerling in de klas van Juf Ank en zij probeert op haar eigen aparte manier Achmed en zijn ouders welkom te heten.

Hoofdmeester Luizenmoeder seizoen 2
Luizenmoeder seizoen 2, bron NRC

Gaat De Luizenmoeder stoppen?

De geruchten gaan dat de serie geen derde seizoen zal krijgen. Hoofdrolspeler Diederik Ebbinge wil geen derde seizoen van deze serie gaan maken. In navolging van andere beroemde series zoals The Office wil hij op het hoogte punt stoppen. Waarschijnlijk denkt de zendermanager van de NPO daar heel anders over en zijn we benieuwd of er echt geen derde seizoen komt van een van de grootste kijkcijferkanonnen van de laatste 10 jaar.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.