Marvel Agents of Shield

Marvel Agents of Shield is wat je moet kijken op Disney+

Dacht je dat Agent Coulson (uit The Avengers) dood was? Nou, guess again. Hij en zijn team van Shield Agents staan klaar om de wereld te redden. Waar wacht jij nog op?

We hebben het grote geluk dat Nederland als één van de eerste toegang heeft gekregen tot Disney+. Alle films van Disney, Pixar, Star Wars en een aantal afleveringen van NatGeo zijn nog tot november gratis te bekijken.
Dat zorgt er meteen voor dat we ook toegang hebben een geweldige serie uit het Marvel Universum waar superhelden een keer niet de hoofdrol in spelen: Marvel Agents of Shield.

We kwamen Phil Coulson (gespeeld door Clark Gregg) voor het eerst tegen in Iron Man (2008) en zagen zijn “einde” in The Avengers. Althans, dat dachten we. Dankzij Agents of Shield zien we hoe het nu echt verder is gegaan met Phil Coulson na de aanval op New York.

De eerste vier seizoenen staan op Disney+, dus als je nog iets zoekt om te bingen dan is dit een aanrader. Zeker wanneer je alles van Marvel tot je wilt nemen. Maar mocht je nu net iets meer redenen nodig hebben om de Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division te volgen, lees dan verder.

Cast en karakters zijn ge-wel-dig

Uiteraard schitterd Phil Coulson op het scherm, maar de overige karakters blijven zeker niet achter. Zo zijn er helden en schurken met superkrachten die het opnemen tegen helden en schurken zonder superkrachten. Ieder karakter wordt verder uitgespeeld dan een één-dimensionaal typetje wat er voor zorgt dat je echt mee gaat leven met het verhaal.

Het verhaal zorgt ervoor dat de karakters echte interactie met elkaar hebben. Vrouwen zijn bad-ass en de mannen durven emotie te tonen. En belangrijk: de relaties onderling zijn niet alleen berust op romantiek.

Veel minder Marvel dan je verwacht

Marvel Agents of Shield begint als een spionage verhaal. De agents richten zich eerst op de mensen met superkrachten op aarde, maar daar blijft het niet bij. Bij ieder seizoen richt de serie zich veel meer op het sci-fi en fantasy genre, we krijgen extreem mechanische ledematen, buitenaardse wezens, onbekende planeten en dimensies tot krijgers van Asgaard.

Bij iedere ontwikkeling blijft het verhaal steeds weer intact en meeslepend. Onderliggende verhalen zorgen ervoor dat alles op elkaar aansluit en dat je als kijker zeker voldoening krijgt.

Bekende gezichten (uit stripboeken)

In de vier seizoenen op Disney+ krijg je als kijker te maken met een aantal bekende gezichten (uit de stripboeken) zoals Deathlok en Lash (superschurk).

Maar het beste karakter is Ghost Rider die de Agents een handje helpt. De vertolking van Ghost Rider door Nicolas Cage werd destijds niet goed ontvangen, maar de nieuwe versie in Agents of Shield is een fan-favoriete geworden.

Het verhaal op het grote scherm en op televisie

Agents of Shield is absoluut op zijn best wanneer de verhaallijnen van de grote bioscoopfilms aan worden gehaald. Bijvoorbeeld het grote moment van Captain America in Winter Soldier en wat voor gevolgen dat heeft voor Shield, dat wordt tot in de puntjes uitgewerkt in de serie.

Ook zijn er verschillende kleine verrassingen naar het Marvel Universum in de serie. Diverse karakters uit de film maken toch even een entree in de serie, zoals Agents Carter of Maria Hill. En als je geluk hebt, en je let heel goed op, dan zie je misschien een seconde het bekende ooglapje van een voormalig Shield Directeur.

Clark Gregg

Clark Gregg is absoluut geniaal met zijn rol als Phil Coulson. Zijn nonchalante houding, “gewoon een normale vent die vooral veel superhelden om zich heen heeft”, zorgt ervoor dat ie een enorme scala aan fans om zich heen heeft weten te bouwen. Coulson is super loyaal, staat altijd vooraan en heeft enorm veel one-liners waar je van gaat glimlachen.

Alleen hierom al zou je Agents of Shield moeten kijken.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.