Mayweather vs Connor

Mayweather vs McGregor, de strijd der titanen

Dit weekend is het dan eindelijk zover. In de nacht van zaterdag op zondag begint om 03.00 het ultieme gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. Het gevecht is bijzonder omdat het naast de enorme media-aandacht ook een strijd is tussen twee verschillende disciplines.

Mayweather vs McGregor

Mayweather is een bokser en Mc Gregor is een vechter uit de UFC klasse. Laatstgenoemde klasse is wat we ook wel eens ‘kooigevechten’ noemen en heeft minder regels dan boksen. De beide heren komen dus uit een andere discipline en dat is apart.

Het gevecht van dit weekend zal volgens de regels van het boksen gaan. Mc Gregor zal dus een heleboel van zijn truukjes niet kunnen gebruiken. Stoten, schoppen, knietjes en dergelijke zijn niet toegestaan.

McGregor

McGregor

 

Conor Mc Gregor is 29 jaar oud en de absolute kampioen van de UFC. Deze competitie is de belangrijkste in de MMA ( Mixed Martial Arts) scene. De naam zegt het al in deze gevechten mogen de gladiatoren meerdere gevechtskunsten door elkaar heen gebruiken.

Men vecht in een ronde arena die voorzien is van een omheining. Daar komt de uitdrukking ‘cage-fighting’ ook vandaan. De gevechten zijn hard en verwondingen zijn meer regel dan uitzondering. Toch staat deze gevechtssport onder strenge toezicht en zijn er wel degelijk regels.

Mc Gregor valt op door zijn kwaliteiten en stijl van vechten, hij is een absolute winnaar. Maar buiten de ring is deze man ook niet te stuiten en weet daar ook alle aandacht naar zich toe te trekken.

Mayweather

Mayweather

Deze 40 jarige geweldenaar is ongeslagen in zijn gehele profcarriere. Je leest het goed, deze man heeft in 49 gevechten nog nooit verloren. In 2015 gooide hij de handdoek in de ring maar speciaal voor deze uitdaging pakt hij deze weer op.

Ook deze vechtersbaas valt op buiten de ring. Hij heeft heel veel verdiend in zijn carriere maar gaf ook heel veel uit. Zijn boekhouder kwam elk jaar met een kostenpost van 75 miljoen dollar. Naar het schijnt heeft hij verschillende leningen uitstaan en probeert de belastingdienst hem ook elke dag aan de lijn te krijgen.

Geld

Mayweather zal na dit gevecht fluitend zijn schulden kunnen terugbetalen. Want zondagochtend gaat het om astronomische bedragen.

Er zal gevochten worden in Las Vegas in de T-Mobile Arena en daar kunnen 20.000 mensen in. Om daar te kunnen zitten betaal je tussen de 3000 en 30.000 Euro. Mayweather zal alleen aan sponsorshipdeals al 20 miljoen ophalen voor dit ene gevecht. In totaal zal er zo een 300 miljoen dollar te verdelen zijn. #aardigvet

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.