mcdonalds-boombox

Mc Donalds maakt van een cup holder een Boombox

Mc Donalds doet er alles aan om een positiever imago te krijgen. De hele fastfood industrie ligt onder vuur en ook Mac Donalds werkt hard aan gezondere producten. Daarnaast is het recyclen van afval een belangrijk punt. Het hergebruiken van een cupholder tot een Mc Boombox is daarvan een goed voorbeeld.

Mc Boombox

Vanwege het 22-jarige bestaan van de Mc Flurry wilde de Mc Donalds in Toronto Canada iets moois doen. Er werd een samenwerking opgezet met de Waterloo Audio Research group en Stacklab. De opdracht was om de cupholder waar je normaal je drinken in aangereikt krijgt te recyclen.

Mc Donalds Boombox

Onderzoek

Het idee is eenvoudig, een gewone uitvoering ook. Maar wanneer er een heus Audio Onderzoeksgroep bij de hand word genomen dan weet je dat bet serieus word.

Door een kartonnen laag aan de onderzijde van de cupholder te bevestigen met opklapbare openingen krijg je een boombox. Deze boombox gemaakt van karton kun je het geluid van je smartphone met iets meer dan 100% versterken.

afbeelding Phandroid

Dit lukt omdat de onderzoeksgroep een reflecterend materiaal aan het karton heeft toegevoegd. Dit omdat teveel van het geluid door het karton werd geabsorbeerd.

Natuurlijk niet in Nederland

Voordat je nu met gierende banden richting je lokale Mc Donalds gaat, laat maar. Dit was een actie van de lokale Mc Donalds in Toronto, Canada. Deze Mc Boombox, officieel Mc Donalds Boombox, was daarom ook alleen maar op deze locatie verkrijgbaar.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.