Mc Drive word Mc Stay, groter bezorggebied voor Mc Donalds

Een aantal weken geleden is Mc Donalds een proef begonnen met het thuisbezorgen van hun maaltijden. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat ze het bezorggebied gaan uitbreiden naar meer steden.

Mc Donalds Stunt

De thuisbeszorging van Mc Donalds ging van start op Mc Delivery day. Wanneer je op deze dag je maaltijd van Mc Donalds liet thuisbezorgen kreeg je een kledingstuk uit de eigen tijdelijke kledinglijn kado. Daarvoor moest je wel in Amsterdam of Amstelveen wonen want verder kwam de dienst niet.

Uitbreiden

Vanaf volgende week kun je je snelle maaltijd van de hamburgergigant in twee nieuwe steden bestellen. Wanneer je in Rotterdam of Utrecht woont kun je Mc Donalds ook online bestellen en thuis laten bezorgen. Voor de bezorging heeft Mc Donalds een samenwerking met UberEats. Om een bestelling te plaatsen moet je de applicatie van UberEats op je smartphone zetten.

Uber Eats Mc Donalds

Na Utrecht en Rotterdam komen Den Haag en Eindhoven aan de beurt. Men is nog in overleg om ook te gaan bezorgen in steden zoals Groningen en Nijmegen. Dat laatste lijkt ons een slim plan, want daar wonen lekker veel studenten. Overigens nam de bestelfrequentie toe tijdens voetbalwedstrijden en slecht weer, maar dat lijkt ons een inkoppertje ( ja! woordgrap!)

Het werkt

Volgens de Nederlandse directeur van de hamburgertent werkt de proef goed. Het grootste gedeelte van de mensen die Mc Donalds laten bezorgen zijn mensen die niet zo snel een restaurant met de gele M zouden bezoeken.

Dat is goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat dat nieuwe klanten zijn en dus meer omzet. Het slechte nieuws is dat dat mensen zijn die voor geen goud gezien willen worden in een Mc Donalds. Je hamburger met franse frietjes laten thuisbezorgen door een student met een smaakvolle UberEats tas op zijn rug, staat toch net iets beter voor de buren.

Bron

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.