Atari classic logo

Mede-oprichter Atari Ted Dabney overleden

Alhoewel het bedrijf in principe niet meer bestaat kent iedereen nog de naam Atari. Dit bedrijf heeft een enorm belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de games-industrie. Een van de oprichters van dit iconische bedrijf is overleden.

Ted Dabney

Atari had twee grondleggers met Ted Dabney en Nolan Bushnell. Deze twee mannen bedachten in 1971 al de voorganger van de Atari en het maakten het spel Computer Space. De ervaring die ze daar mee op gedaan hadden gebruikten ze om Atari op te richten. Hun eerste grote succes was in 1072 met het spel Pong. Voor velen was dit de eerste kennismaking met een game in de eigen omgeving en niet in een arcade-hal. Ted Dabney heeft niet lang bij Atari gewerkt maar was zeker mede-verantwoordelijk voor het succes van het bedrijf. Dabney overleed aan kanker.

Ted Dabney
Ted Dabney

Atari is niets meer van wat het ooit was. De merknaam wordt nu door een andere bedrijf gebruikt om een spelconsole op de markt te zetten. Dat is tot nu toe geen succes, de lancering van het product is al enkele malen uitgesteld.

Bron: Engadget

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.