Meta deelt geen politieke content meer op Instagram en Threads

Meta heeft een grote beslissing genomen voor Instagram en Threads. Het bedrijf stopt met het delen van politieke content op de platformen.

Politieke content

Adam Mosseri is de baas van Instagram en Threads. Hij heeft laten weten dat Instagram en Threads geen politieke content meer zullen pushen in de tijdlijnen van gebruikers.

Het betreft hier alleen de ‘aanbevolen content’, dus de posts die Meta jou zelf voorstelt. Wanneer je zelf een account volgt dat dergelijke content publiceert, blijf je dit zien.

Ook kun je straks in de instellingen aangeven of je dergelijke content wel of niet wil ontvangen in je tijdlijn.

Goed of niet goed

Het is duidelijk dat Meta hiermee wil voorkomen dat vooral tijdens de Amerikaanse verkiezingen de app overspoelt wordt met politieke content. Ook heeft het bedrijf met Facebook slechte ervaringen met verkiezingen.

Tegenstanders van deze maatregel zullen zeggen dat Meta hiermee zijn lezers onthoud van informatie. Mijn mening is dat dit een juiste stap is. Een gebruiker moet zelf kunnen bepalen (op Threads en Instagram) welke content hij/zij te zien krijgt. Door de optie in de instellingen kun je als gebruiker zelf aangeven deze content wel te willen zien.

De uiteindelijk vraag is of Meta naast politiek content ook andere content aan banden gaat leggen.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.