ME too

#MeToo ook in Tech en Sport, de sluizen staat open

Het begon met de openbaring rondom Harvey Weinstein. De Hollywood regisseur bleek talloze vrouwen seksueel geintimideerd te hebben en soms meer. Er zijn 60 mensen opgestaan die weten van of slachtoffer zijn de seksuele intimidatie van Weinstein. Na deze openbaringen gingen de sluizen open.

#MeToo

Een van de slachtoffers is Alyssa Milano. Zij is degene die op Twitter de #MeToo hashtag is begonnen. Hierin roept ze vrouwen en mannen op die slachtoffer zijn geworden van de seksuele intimidatie. Miljoenen vrouwen en mannen hebben deze hashtag gebruikt om hun ervaringen te delen. Zoals zo vaak moet eerst iemand het voortouw nemen voordat anderen volgen.

Het zijn niet alleen onbekende mensen die zich melden via de #MeToo hashtag. Ook bekende mensen delen verhalen over de seksuele intimidatie op de werkvloer. In ruil voor een baan of een rol vroegen (meestal) mannen seksuele diensten van de (meestal) vrouwen.

De verhalen in de media komen vooral uit de film en televisieindustrie. Daarin misbruikte men de machtspositie om een rol weg te kunnen geven. Maar niet alleen deze industrie kent deze schandalen.

Tech

Ook de Techindustrie kent zijn schandalen wanneer het gaat om seksuele intimidatie. Uber bleek niet alleen een veel belovende startup te zijn maar ook een bedrijf waarin het fatsoen niet zo hoog lag. Susan Fowler kwam naar buiten met haar verhaal dat vertelde van uitnodigingen tot sex met een manager en uiteindelijk ontslag omdat ze het rapporteerde aan HR.

Ook Robert Scoble, een tech-evangelist, blijkt niet van onbesproken gedrag. In een Facebook post betuigt hij spijt van zijn acties uit het verleden. Sindsdien zijn er verschillende verhalen naar buiten gekomen omtrent deze bekende man uit de tech-industrie.

Sport

Dit jaar bleek dat in onze sportwereld maar ook daarbuiten veel verhalen over seksuele intimidatie maar ook seksueel misbruik opduiken. Eind 2016 bleek dat er diverse voetballers het slachtoffer waren van seksueel misbruik in hun jeugd door jeugdtrainers. Ook hier bleek dat dit het begin was van meer. Ook in Nederland bleek dat het voorkwam en werd er een onderzoek ingesteld.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.