REV Plastic sucker

Miljardair laat superjacht bouwen om plastic uit de oceaan te halen

Je kunt een aantal dingen doen wanneer je afschuwelijk veel geld hebt verdiend in je werkzame leven. Koop 25 auto’s die je ongebruikt in de garage laat staan of je koopt een voetbalclub.  Maar je kan het ook gebruiken om terug te investeren in de maatschappij die jou zo rijk heeft gemaakt. Dit doet Kjell Inge Røkke met zijn REV.

Teruggeven

Kjell Inge Røkke komt uit Noorwegen en heeft zijn fortuin opgebouwd in de scheepvaart en offshore industrie. Kjell heeft zijn fortuin dus te danken aan het water. Dit beseft deze miljardair zich ook en in plaats van zijn geld alleen maar te verkwisten gaat hij het ook inzetten om datgene waaraan hij zoveel verdiend heeft te helpen.

De wereld bestaat voor 71 procent uit water en wanneer je dat allemaal in liter flessen wil doen heb je er  1,260,000,000,000,000,000,000 nodig. Maar ondanks dat we als mensheid al een eind zijn gekomen weten we nog maar heel weinig van deze massa.

REV Plastic Clean up

REV

Daarom laat Røkke een superjacht bouwen met plaats voor 30 bemanningsleden en nog eens maximaal 60 onderzoekers. Op het schip zullen 32 containers staan waar elke onderzoeker zijn eigen labaratorium kan inrichten om het onderzoek te doen dat hij of zij voor ogen heeft. Om de onderzoekers te faciliteren zal de REV (Research Expedition Vehicle) volgestopt worden met technologie die door iedereen gebruikt kan worden.

REV Research Vehicle

Plastic Stofzuiger

Maar het schip zelf gaat de natuur ook een handje helpen. Door een ingenieus systeem zal de REV plastic uit het water halen en verbranden aan boord. Deze verbranding zal geen uitstoot hebben en de REV heeft een capaciteit van ton plastic per dag.

Een ander bekend initiatief om Plastic uit de oceaan te halen is de ‘Ocean Clean Up’. Gestart door Boyan Slat op 18 jarige leeftijd en nu CEO van een team van 60 mensen die bedenken hoe ze de oceanen plastic vrij kunnen maken. The Ocean Clean Up maakt gebruik van de stroming van de oceanen om het plastic op te vangen en af te voeren. Het initiatief is al meerdere malen bekroond onder andere met een Innovatie Award van de UN.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.