Your Mission Is… Should you choose to accept it … (review)

Het is alweer het zesde deel in deze franchise van Mission Impossible. En iedereen vraagt het zich natuurlijk af: is dit niet een verouderd verhaal, hoe lang houden ze dit nog vol, is het echt de moeite waard? Er zijn maar weinig films waarvan de opvolgende delen een verademing zijn en die echt de moeite waard zijn om te kijken (denk aan Lethal Weapon, alle delen zijn even goed).

Mission Impossible – Fallout

Als je al naar de titel kijkt, weet je vanaf het begin (en van de vorige delen) eigenlijk al dat geen enkele missie impossible is. Er zijn altijd oplossingen, uitwegen en ideeën waarmee het team de wereld weer een keer redden van de ondergang. Dus hoe zorg je dan dat Mission Impossible Fallout de moeite waard gaat worden?

De verhaallijn

Om het zeer interessant te maken heeft Mission Impossible Fallout dit keer een zeer beladen (fictieve) verhaallijn. Het is de meest beladen verhaallijnen van de zes delen. Daarbij hebben ze er dit keer ook voor gekozen om meerdere subplots in het verhaal te verwerken waardoor je echt je aandacht bij de film moet houden. Na ruim 140 minuten zit je er geestelijk helemaal doorheen, zonder je een minuut verveeld te hebben. Ook wordt er veel verwezen naar deel 5 Rogue Nation, dus als je vooraf nog even wilt weten wat er ook al weer was gebeurt dan is dit je kans. Overigens is het waarschijnlijk net zo leuk om alle delen nog eens te bekijken.

De stunts

De stunts zijn werkelijke…. fe-no-me-naal… adembenemend goed. Onthoud dat er (vrijwel) geen CGI wordt gebruikt in de stunts van Mission Impossible. Ook voert Tom Cruise ook zijn eigen stunts zelf uit (detail: hij heeft slechts 1 enkel gebroken deze keer). De choreografie en het acteerwerk in de stunts zien er zeer realistisch uit. Een aantal scene’s, zonder teveel weg te geven, die met kop en schouders uit het geheel steken zijn de vechtscene in het mannentoilet en een race door de straten van Parijs. Ik heb een aantal malen een ‘oef’ en een ‘auw’ gekermd, en dat is al heel lang geleden dat ik dat heb gedaan tijdens een film.

Lees ook: Tom Cruise gewond bij stunt MI6

Het acteerwerk

Het acteerwerk is, zonder al te veel woorden hieraan vuil te maken, uitstekend. Henry Cavill zet een geweldig type neer die je vanaf het begin af aan mag, of juist niet. Overigens staat de snor hem ook erg goed. Rebecca Ferguson herhaalt haar karakter van Ilsa Faust uit deel 5 en ook dit keer heb je geen idee of ze nu wel of niet tot de good guys behoort.

De beelden

Natuurlijk kom je niet alleen voor de karakters, maar voor adembenemend camerawerk. En je zult volledig aan je trekken komen in Mission Impossible Fallout. In combinatie met het acteerwerk, de verhaallijn(en) en de fenomenale stunts die zo realistisch zijn, zit je letterlijk op het puntje van je stoel. Als je nog eens kijkt naar Ghost Protocol zul je het idee hebben dat je naar een eenvoudig uitstapje kijkt wanneer je de beelden in Burj Khalifa ziet. Je wordt volledig meegesleept meteen vanaf de eerste minuut van de film.

Laat ons weten wat jij van Mission Impossible Fallout vind, wij zijn erg benieuwd.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.