Princess Nokia

Mixtape ‘A Girl Cried Red’ van Princess Nokia is niet wat je ervan verwacht

Princess Nokia is een van de grote aankomende sterren van de huidige HipHop. Haar laatste mixtape laat een totaal andere kant zien van de rapster. ‘A Girl Cried Red’ lijkt een album vol met tracks die gaan over liefdesverdriet.

Princess Nokia

Haar echt naam is Destiny Nicole Frasqueri en haar alter-ego is Princess Nokia. Haar jeugd was op zijn zachtst gezegd niet ideal, ze verloor haar moeder al op hele jonge leeftijd aan AIDS en kwam in een pleeggezin terecht. Wij kennen de rapster met bouwjaar 1992 van haar soms harde en up-tempo HipHop-tracks, zoals Kitana uit 2016.

A Girl Cried Red

Deze week kwam de nieuwe mixtape uit van Princess Nokia en deze laat een totaal andere kant zien van haar. Alle tracks van deze tape hebben een dikke laag emotie en gaan vaak over liefde en liefdesverdriet. In vrijwel elk track zit een zin die heel goed de sfeer en lading van de mixtape beschrijft.

Smash my heart to pieces…

it looks so good on the floor

Samen met de Mixtape is er een video uitgekomen die ook visueel goed illustreert waar ‘A Girl Cried Red’ over gaat. We zien Destiny onderweg van optreden naar optreden in de auto. Daar luistert ze naar muziek en we zien talloze hotelkamers. In een van de scenes zien we haar huilen omdat haar vriendje het heeft uitgemaakt.

Voor veel mensen die de sound van Princess Nokia tot nu toe iets te HipHop vonden zullen zeker positief verrast worden door A Girl Cried Red. Diepe teksten en ze gebruikt veel analoge instrumenten zoals de gitaar en drums. Aanrader.

Princess Nokia
Foto Instagram

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.