Motorola Sphere

Motorola Sphere, Bluetooth speaker en wireless koptelefoon samen

Dingen combineren, daar zijn we fan van. Scheelt heel veel rommel en in het geval van elektrische apparaten, stekkers in een stopcontact. De Motorola Sphere is een Bluetooth speaker gecombineerd met een Bluetooth Headset.

Microsoft Sphere

Tijdens ons rondje op de IFA kwamen we een stand tegen van Motorola. Daar zagen we naast alle bedrade en onbedrade koptelefoons een opvallende verschijning staan.

De Motorola Sphere valt in eerst instantie al op door zijn vorm. De naam zegt het al, deze Bluetoothspeaker is rond en wanneer je hem van dichtbij bekijkt zit er ook nog een Motorola koptelefoon omheen. Deze speaker heeft namelijk een dubbele functie.

Sphere

De bol is een Bluetooth speaker met een bereik van 20 meter. Dus wanneer je hem in huis plaatst of op kantoor zal de muziekverbinding van je telefoon niet snel gaan haperen omdat je buiten bereik bent. Omdat er een microfoon ingebouwd zit kun je via de Sphere ook bellen. De techniek in het apparaat zorgt ervoor dat de er geen vervelende echo ontstaat.

De Sphere heeft geen accu en derhalve kun je hem niet zomaar met je meesjouwen. Maar daar is het apparaat ook niet voor bedoeld. Het moet een mooi plekje krijgen in de huiskamer of het kantoor.

Koptelefoon

De koptelefoon die op de Sphere zit heeft qua uiterlijk wel iets weg van de Beats van Apple. Ook hier is de afwerking mooi glad en van stevig kunststof. Het is een over-ear model met een goede geluidsisolatie zodat je ongestoord van de muziek kunt genieten.

Motorola Sphere koptelefoon

Wanneer je hem van de Sphere haalt gaat de muziek automatisch van de speaker over naar de koptelefoon. Andersom is dat het geval wanneer je de koptelefoon weer terug zet. Eenmaal op de Sphere gaat de koptelefoon weer opladen. Dit scheelt weer een draad voor een lader op het kastje en je hebt altijd een volle accu.

De accu in de koptelefoon houdt het 10 uur uit, dat is toch meer dan een gemiddelde werkdag. De Sphere+ houdt het zelfs 22 uur uit.

De geluidskwaliteit van zowel de Sphere als de koptelefoon waren prima. Echt een goede beoordeling kunnen we pas geven wanneer we hem in alle rust hebben kunnen proberen en beluisteren.

Motorola Sphere kopen

Deze bijzondere combinatie is te verkrijgen in twee kleuren en in twee combinaties. De kleuren zijn zwart en wit en je kunt kiezen uit de Sphere en de Sphere+. Laatstgenoemde kan naast de 22 uur speeltijd voor de koptelefoon ook nog tegen water en stof.

De prijs voor de Motorola Sphere is €149 en voor de Motorola Sphere+ is er bij ons geen prijs bekend. Nederlandse verkooppunten zijn er op het moment van schrijven nog niet.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.