MTV Unplugged NirvanaMTV Unplugged Nirvana

MTV Unplugged komt weer terug

Het ligt er een beetje aan hoe oud je bent of je het fenomeen MTV Unplugged kent. Een reeks van grote artiesten hebben aan dit programma meegedaan voordat het in 2009 stopte. Maar binnenkort komt het programma weer terug!

MTV Unplugged

Wanneer je nu naar MTV kijkt zie je iets anders dan 20 jaar geleden. MTV staat voor Music TeleVision, en muziek staat allang niet meer op de eerste plaats bij deze zender. MTV was destijds baanbrekend door alleen maar videoclips en programma’s rond muziek uit te zenden.

Een van de meest legendarische programma’s was MTV Unplugged. In deze show plaatste men een artiest of band in een intieme setting met publiek en werden de nummers akoestisch gespeeld. Door de afwezigheid van elektrische gitaren en alle show en licht er omheen werden nummers tot hun essentie terug gebracht.

Er zijn vele opzienbare optredens geweest. Een van de meest bekende is die van Nirvana, het was een van de laatste shows van frontman Kurt Cobain voordat hij zichzelf van het leven beroofde.
Niet alleen bands als REM, Placebo, Kate Perry, Korn maar ook HipHop artiesten kwamen voorbij tijdens MTV Unplugged. Jay Z is een bekende naam, maar uit de oude doos is het optreden van LL Cool J legendarisch.

https://www.youtube.com/watch?v=DENOoiDtOvw

MTV Unplugged komt terug

Op 8 september zal de eerste nieuwe aflevering van MTV Unplugged uitgezonden worden. In deze eerste editie zal de Canadese artiest Shawn Mendes de spits afbijten. De show zal worden opgenomen in Los Angeles.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.