SpaceX Spaceship

Met deze raket gaat Elon Musk naar Mars

Elon Musk heeft nooit een geheim gemaakt van zijn ambities. Deze ondernemer wil naar Mars en werkt hard aan deze droom. Op Twitter deelde hij de eerste foto van de raket die dat voor elkaar moet gaan krijgen.

Starship naar Mars

De werknaam was BFR en dat zou staan voor ‘Big Falcon Rocket’ maar velen gaven de voorkeur aan ‘Big Fucking Rocket’. Onlangs heeft Elon Musk de naam veranderd in Starship. Met deze naam wil de ondernemer duidelijk maken dat de vaartuig tussen de verschillende sterren en planeten zal gaan reizen.

In een tweet deelde Musk een eerste foto van de Starship. Daarbij zegt hij dat de raket klaar is voor zijn eerste testvluchten. De eerste vluchten zullen nog niet in de ruimte plaatsvinden. Wanneer dat zover is zal de Starship er iets anders uitzien. Op Twitter schrijft hij dat dan de buitenzijde van de raket dikker en zonder ‘kreukels’ zal zijn.

Op de foto staat ook een mens afgebeeld. Dit moet aangeven hoe groot de raket zal zijn. De tanks zullen bijvoorbeeld een diameter van 9 meter hebben.

Mocht je er aan twijfelen of deze raket echt bestaat dan zie je hierboven een foto van een Twitteraar die in de buurt van deze raket is geweest.

Veel van de reacties op het bericht van Elon Musk gaan over het feit dat de raket lijkt op de voorstelling die men van ruimtevaartuigen had in de vijtiger jaren. Zoals de raket waarmee Kuifje naar de maan ging in een van de beroemde stripalbums.

Het bedrijf waarmee Elon Musk zijn reis naar Mars wil maken heet SpaceX. Momenteel verdient dit bedrijf geld met het vervoeren van vracht naar de ruimte. SpaceX gebruikt daarvoor herbruikbare raketten waardoor het lanceren goedkoper wordt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.