Mutrics, zonnebril met muziek

Het is zomer en de zon schijnt heerlijk. Natuurlijk draag je je zonnebril en luister je muziek met je headset. Dat is heel veel gear voor op je hoofd, de zonnebril van Mutrics zorgt dat die twee in elkaar smelten.

Mutrics

Een groot bedrijf als Bose werkt er ook aan, een zonnebril met meer dan alleen een beschermende functie tegen de zon. Mutrics heeft deze uitdaging ook opgepakt en een model zonnebril op de markt gezet waar een mooie extra functie op zit.

De zonnebril van Mutrics beschermt je niet alleen tegen de zon maar heeft ook een stuk techniek ingebouwd waarmee je lekker naar muziek kunt luisteren.

Deze techniek zit in de poten van de zonnebril. De technici van Mutrics hebben het voor elkaar gekregen om een goed functionerend geluidssysteem in de zonnebril te bouwen.

Speaker

Daarvoor heeft het in elk poot vlak boven het oor een mini-speaker ingebouwd. Je hoeft dus geen doppen in je oren te drukken of een headset op je hoofd te zetten om muziek te luisteren.

Het geluid van de speakers is verrassend goed te noemen ook al brengen ze het geluid niet direct in de oren. In de poten van de zonnebril is zelfs nog wat ruimte voor een klankkast zodat je ook kunt genieten van de lage tonen in de muziek.

Een bijkomend voordeel is dat de oren vrij zijn en ook de omgeving goed blijven horen. Dat heeft zeker zijn nut in het verkeer of bijvoorbeeld op het strand. Je blijft altijd op de hoogte van wat er om je heen gebeurd en dat is voor mij een belangrijke extra.

Bediening

De Mutrics zonnebril maakt gebruik van bediening door middel van knoppen en geen aanraaktechnologie. Dat kun je op twee manieren uitleggen. Aan de ene kant jammer want minder fysiek knoppen is mooier, aan de andere kant zijn gewone knoppen makkelijker te bedienen wanneer je ze niet kunt zien.

Knoppen van de Mutrics bril
Knoppen van de Mutrics bril

Op de rechterpoot van de zonebril zitten een reeks knoppen die je helpen met de bediening. De eerste is om de zonnebril aan te zetten en te pairen door hem lang in te drukken. kort indrukken laat de muziek stoppen of verder spelen. De twee knoppen daarachter zijn voor het volume. Daarnaast kun je door ze lang in te drukken een nummer verder of teruggaan. Het werkt allemaal heel simpel en daardoor goed.

Google Assistent

Ook kun je met de zonnebril Google Assistant of Siri opstarten en dat is handig. Let op, er is geen integratie met deze twee slimme assistenten. Je gebruikt ze vanaf de smartphone waarmee de bril verbonden is.

Overigens is de verbinding tussen de bril en de smartphone erg stabiel. Er kan een maximale afstand van 8-10 meter overbrugt worden voordat de verbinding gaat haperen. Mutrics heeft gekozen voor een Bluetooth-module van Qualcomm en dat betaald zich uit.

Powerrrrr

De accu die in de bril zit gaat 8 uur lang luisteren mee. De stand-by tijd van de bril zelf is een week. Ik zou hem gewoon uitzetten wanneer je hem niet gebruikt,het is een kleine moeite.

De zonnebril zelf

Met de techniek zit het dus wel goed, maar is deze zonnebril ook functioneel als…zonnebril? De zwarte Mutrics die ik ontvangen heb is gemaakt van kunststof. Dit kunstof is beschermd tegen zweet en ook de interne techniek is beschermd tegen het water van je hoofd. We zeggen er voor het gemak maar even bij, je kan er dus niet mee zwemmen.

De glazen zijn verwisselbaar en hebben een bescherming van UV 400. Dat wil zeggen dat de ogen met deze glazen 100% tegen het UV licht worden beschermd. De glazen van vrijwel alle kleuren hebben gespiegeld glas.

Het montuur van de bril is vrij fors, misschien iets te groot voor wat ik zelf leuk vind. Hij steekt een stukje uit aan de zijkant waardoor ik de weerspiegeling zie van wat er achter mij gebeurd. Dat is soms best wel hinderlijk. Voor een ander kan dat natuurlijk geen probleem zijn.

Conclusie

De Mutrics zonnebril doet allemaal wat hij (ofzij) beloofd. Het is best een leuk apparaat en toch zie ik het meer als ene gimmick. Wel een gimmick die ik nog vaker zal gebruiken.

Voor een opvolger van dit model zou het bedrijf moeten proberen het model iets smaller te maken en iets hoogwaardiger materiaal te gebruiken. Kies je voor dit model, dan heb je nog steeds een ontzettend leuke gadget!

Op de website van Mutrics kun je deze zonnebril aanschaffen voor $129.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.