NASA kijkt met video vooruit en omhoog naar 2024

Ruimtevaart is weer helemaal in. We waren de interesse verloren na het stopzetten van het Space Shuttle programma. Space X en ook de NASA hebben de ruimte weer ‘sexy’ gemaakt.

NASA kijkt met video vooruit

Ook een bedrijf als NASA moet zichzelf en hetgeen ze doen verkopen. Daarom heeft het een spectaculaire video gemaakt waarin het vooruit kijkt naar 2024.

Volgende halte: de maan

Er zijn veel projecten die onze aandacht verdienen, maar de maan blijft voor ons nietswetende stervelingen toch het meest aantrekkelijk. Gelukkig staat dit hemellichaam weer volop in de belangstelling, van de Chinezen maar ook van de NASA.

In het komende jaar zal de lancering van de Artemis 2 een van de hoogtepunten zijn. Vier astronauten worden naar de maan gestuurd. Ze zullen daar nog niet landen maar er wel langs vliegen tot ongeveer 100 km boven het maanoppervlak.

De Viper van NASA

De VIPER is een onbemande missie die met een klein voertuig op de zuidpool van de maan gaat zoeken naar water. Dat is belangrijk voor de astronauten die de maan in de toekomst zullen bezoeken. Daarnaast is het een belangrijke grondstof voor de raketten die vanaf de maan zullen vertrekken.

Naast bovenstaande projecten vliegt ook de James Webb telescoop nog richting ‘deep space’. Ook zullen er nog steeds mensen naar het International Spacestation worden gestuurd. Genoeg te beleven in de ruimte dus.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.