NASA zoekt vrijwilligers voor een 365 dagen Mars simulatie

Ben je wel het type dat ven een extreme uitdaging houdt? Kun je jezelf een jaar lang terugtrekken van de wereld waarin je nu leeft? Dan is de NASA op zoek naar jou!

Mars simulatie

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zoekt vrijwilligers die zich 365 dagen willen laten opsluiten. En dat opsluiten gebeurt een een huis dat gemaakt is door 3D printers en het staat op Mars.

Dat laatste is half waar, want je simuleert een jaar lang dat je op Mars bent. Je leeft in het huis waar je allerlei taken uitvoert en je jezelf en de drie anderen in leven houdt door gewassen te verbouwen.

Kom je dan nooit buiten? Jawel, buiten het geprinte huis ligt een grote zandbak waarin je een ruimtewandeling kunt maken om de benen te strekken.

Hier kun je solliciteren

Wanneer je interesse hebt in deze lange werkvakantie dan kun je op deze website een sollicitatie versturen. Echter dat jij als lezer ook echt kans maakt om als een van de vier bewoners een jaar lang betaald te wonen in een Mars-simulatie is heel klein.

De NASA neemt alleen inwoners van de Verenigde Staten aan en je moet STEM opleiding hebben. STEM staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics. Ik koos ooit voor een pretpakket, dus ik hoef niet eens de moeite te nemen om te solliciteren.

Photo by Daniele Colucci on Unsplash

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.